Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Motoristé se konečně dočkali opravy osmi kilometrů zdevastovaných silnic na Domažlicku

Osm kilometrů opravených silnic v okolí Blížejova na Domažlicku za 54 milionů korun předal k užívání Plzeňský kraj. Jezdí po nich budou řidiči ve směru na Domažlice a v opačném směru do Staňkova a Holýšova na jižním Plzeňsku. Silnice byly před rekonstrukcí v dezolátním stavu, plné děr a výmolů. Jednalo se o první komplexní opravu těchto komunikací po roce 1990!

„Jde o dvě silnice třetí třídy ve směru na Milavče, Chrastavice a Domažlice, tedy směrem na Německo, a druhý tříkilometrový úsek vede do vnitrozemí kraje na Staňkov, tedy z Blížejova k rozcestí u Horšovského Týna, kde je křižovatka se silnicí druhé třídy. Stavbaři odstranili závady, což výrazně zvýšilo bezpečnost dopravy,“ řekl náměstek hejtmanky pro oblast dopravy Pavel Čížek (STAN).

„Naši občané po silnici dost jezdí, je to klidnější spojka od nás na Domažlice. Vyhýbají se tak hlavnímu tahu na Háje a pak na Domažlice nebo na Horšovský Týn, kde je větší provoz. V obou případech je to do Domažlic deset kilometrů," řekl starosta Blížejova Jiří Červenka (Nezávislý Blížejov).

„Předmětem obou staveb byla celoplošná oprava povrchu silnic III/1831 a III/18310. Celková délka provedených oprav celkem byla 7726 metrů. Stavbaři odfrézovali krytové vrstvy silnice, opravili stávající propustky, dále provedli lokální opravy padlých míst a závad, sanace krajnic a opravy trhlin. Následně byla položena ložní vrstva,“ popsal hlavní část oprav mluvčí krajské správy a údržby silnic Miroslav Anton.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky silnice, oprava silnice, Domažlicko, Blížejov, Plzeňský kraj, rekonstrukce vozovky, oprava, okres Domažlice, Domažlice, Holýšov, Horšovský Týn, Německo, Pavel Čížek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motoristé se konečně dočkali opravy osmi kilometrů zdevastovaných silnic na Domažlicku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.