Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policie uzavřela kvůli vichřici, silnému sněžení a několika nehodám část úseku na trase Plzeň - Karlovy Vary.

Z důvodu několika dopravních nehod a zejména kvůli vichru a silnému sněžení policie v podvečer uzavřela hlavní silniční tah I/20 na trase Plzeň – Karlovy Vary v úseku mezi křižovatkou na obec Krsy až po Bezvěrov. Na místě ve sněhu uvízlo několik automobilů. Zatím se nepodařilo ani vyprostit linkový autobus, který se tam odpoledne převrátil na bok a skončil mimo silnici.  

„Silný vítr a sněžení zde komplikuje dopravu, uzavírka se plánuje minimálně do 23.00 hodin. Na silnici I/20, jsou vlivem špatných povětrnostních podmínek komunikace špatně sjízdné a žádáme řidiče, aby svou rychlost a způsob jízdy přizpůsobili aktuální situaci a touto oblasti projížděli s maximální opatrností,“ dodala mluvčí policie Eva Červenková.

Autobus převrácený na boku a stejně tak i několik dalších převrácených nákladních automobilů. Do toho odstraňování celé řady popadaných stromů v důsledku silného větru. Tak vypadají zásahy, které zaměstnávají dnes odpoledne hasiče na mnoha...

V autobusu, který u Bezvěrova odpoledne havaroval, cestovalo deset osob včetně řidiče. Tři lidé se při nehodě zranili. Pětačtyřicetiletý řidič autobusu, který jel ve směru od Plzně na Karlovy Vary, asi 500 metrů před obcí Bezvěrov vlivem sněžení a silného větru sjel s autobusem vpravo mimo komunikaci, kde se převrátil na bok.

Silnice v okolí Bezvěrova patří v zimě k nejnebezpečnějším úsekům vzhledem k tomu, že tam vítr zasypává silnici obrovským množstvím sněhu navátého z rozsáhlých plání. Motoristé tam několikrát za zimu zažívají "bílé peklo." 

Další autobus měl odpoledne problémy na zasněžené silnici v Brdech u Starého Smolivce na jižním Plzeňsku. Ve voze jel řidič a další dva lidé. Řidič při velmi pomalé jízdě po silnici z Radošic do Starého Smolivce sklouzl z krajnice do příkopu. Nikomu se nic nestalo, řekla policejní mluvčí.

Kromě sněžení a větru se na jižním Plzeňsku místy začala na silnicích tvořit ledovka, například kolem Spáleného Poříčí či Kasejovic.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky uzavřená silnice, I/20, nehoda, vítr, vichřice, zásahy hasičů, Plzeňský, převrácený autobus, silnice, policie, Plzeň, Karlovy Vary, Bezvěrov, Krsy, Plzeňský kraj, Starý Smolivec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie uzavřela kvůli vichřici, silnému sněžení a několika nehodám část úseku na trase Plzeň - Karlovy Vary.  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.