Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Převrácený autobus i náklaďák, hasiči v Plzeňském kraji zasahují v silném větru u nehod i popadaných stromů

, aktualizováno 30. listopadu 2021, 15:43

Autobus převrácený na boku a stejně tak i několik dalších převrácených nákladních automobilů. Do toho odstraňování celé řady popadaných stromů v důsledku silného větru. Tak vypadají zásahy, které zaměstnávají dnes odpoledne hasiče na mnoha místech v Plzeňském kraji. Na silnici I/20 mezi Chudčí a Bezvěrovem se převrátil do příkopu autobus s cestujícími. Při nehodě se zranili tři pasažéři. A nehoda se nevyhnula ani železnici. Vlak najel do stromu na Šumavě u Brčálníku, nedaleko od Železné Rudy. Počet nehod se každou chvíli zvyšuje.  

„Autobusem cestovalo 10 pasažérů včetně řidiče. Všichnou již mimo vozidlo, některé si již domů odvezli jejich příbuzní. Provoz na silnici I/20 mezi Chudčí a Bezvěrovem je řízen kyvadlově ," informoval krajský mluvčí hasičů Petr Poncar. Na místě zasahovali hasiči i záchranáři. Záchranáři ošetřili dvě ženy ve věku 66 a 68 let a s lehčími zraněními je převezli do plzeňské fakultní nemocnice. Na místě ošetřili i řidiče, který měl ruku pořezanou od rozbitého skla.

Situaci komplikuje velmi silný vítr. Jedná se o nechvalně proslulý úsek silnice, kde obvykl vítr zasypává silnici silnou vrstvou sněhu. „Pětačtyřicetiletý řidič autobusu jel ve směru od Plzně na Karlovy Vary a asi půl kilometru před obcí Bezvěrov v silném sněžení a větru sjel s autobusem vpravo mimo komunikaci, kde se převrátil na bok. Policisté u řidiče vyloučili alkohol provedenou dechovou zkouškou. V současné chvíli je provoz omezen a řízen kyvadlově. Šetření a odstranění DN bude trvat několik hodin,“ uvedla policejní mluvčí Eva Červenková. 

Bez zranění se naopak obešla kolize na železniční trati u Brčálníku, kde vlak najel do stromu vyvráceného vichrem. Nikdo ze 13 cestujících ve vlaku nebyl zraněn. Hasiči padlý strom odstranili. 

Na kluzké a zasněžené vozovce u křížení silnic I/22 a II/187 u Číhaně na Klatovsku se převrátil nákladní automobil. „Vozidlo je na boku, místo je velmi špatné průjezdné, zejména nákladní vozidla komplikují dopravu v místě nehody. Zraněný řidič skončil po vyproštění z vozidla v péči záchranářů,“ uvedl mluvčí hasičů.

Na silnici II/171 u Malé Chmelné na Sušicku se převrátil do příkopu kamion. Nehoda se obešla bez zranění. Velká dodávka skončila mimo vozovku rovněž převrácená na bok poblíž Oselců na jižním Plzeňsku. I v tomto případě vyvázl řidič bez zranění.

V průběhu celého dne vyjíždí hasiči v Plzeňském kraji k odstraňování desítek padlých stromů. Nejhorší situace je právě na Klatovsku. Zprávu průběžně aktualizujeme 

FOTOGALERIE: Nehody na sněhu 30. 11. 2021

Úterý, 30. listopadu 2021, 15:37

FOTOGALERIE: Nehody na sněhu 30. 11. 2021
FOTOGALERIE: Nehody na sněhu 30. 11. 2021

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda, vítr, vichřice, nehoda náklaďáku, zásahy hasičů, Plzeňský, Klatovsko, převrácený autobus, nehoda vlaku, havárie, strom, silnice, Plzeňský kraj, Bezvěrov, Brčálník, Šumava, Železná Ruda, Fakultní nemocnice Plzeň, okres Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Převrácený autobus i náklaďák, hasiči v Plzeňském kraji zasahují v silném větru u nehod i popadaných stromů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.