Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dobrá zpráva pro řidiče, skončila oprava přivaděče od dálnice D5

Motoristé, kteří přijíždějí od Prahy do Plzně po přivaděči z dálnice D5 už mohou využívat opravenou silnici od odbočky na Kyšice až k ústřednímu hřbitovu. Plzeňská oblast Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) tam téměř čtyři měsíce opravovalo 3,2 kilometru vozovky za více než 44 milionů korun s DPH a řidiči tam mají opět k dispozici po dvou pruzích do Plzně i na Prahu.

„Od mimoúrovňové křižovatky se silnicí II/180 až po Hřbitovní ulici se vyměnila a zesílila konstrukce vozovky a stavbaři tam položili nové asfaltové souvrství. Součástí stavby byla výměna odvodňovacích žlabů, silničních obrub a oplocení v bezprostřední blízkosti komunikace," uvedl mluvčí ŘSD Adam Koloušek. Rekonstrukcí prošel také samostatný sjezd na větvi mimoúrovňové křižovatky na hlavní trase.

Stavba byla rozdělená na dvě etapy - od sjezdu na Červený Hrádek až po křižovatku se Hřbitovní ulicí a navazující více než dvoukilometrový úsek vozovky mezi sjezdy na Kyšice a Červený Hrádek.

Přivaděč od dálnice D5 měl pro veškerou dopravu uzavřený pravý jízdní pás. Doprava byla obousměrně svedena do druhé poloviny komunikace, pro každý směr byl jeden jízdní pruh. Řidiči vyjíždějící od Obchodního centra Rokycanská nemohli zabočit do centra Plzně, ale museli dojet na sjezd na Červený Hrádek, podjet přivaděč a vracet se zpět na Plzeň.

Na mimoplzeňském úseku má komunikace novou asfaltovou vrchní vrstvu s tloušťkou 110 milimetrů, v zastavěné části města pak 180 milimetrů. Na několikasetmetrovém úseku, kde mělo podloží nevyhovující nosnost, silničáři vyměnili všechny konstrukční vrstvy vozovky.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky doprava, ŘSD, silnice, Kyšice, Plzeň, D5, dálnice, Praha, Ředitelství silnic a dálnic, Červený Hrádek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrá zpráva pro řidiče, skončila oprava přivaděče od dálnice D5  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.