Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Opilec bez řidičáku havaroval na motocyklu, který odcizil jeho majiteli. Při nehodě zranil spolujezdce

Jako kulečníková koule si musel připadat šedesátiletý jezdec na motocyklu, který za jeho řídítka usedl v silně podroušeném stavu. Při vrávoravé jízdě se totiž motocykl odrážel od jednoho betonového obrubníku ke druhému. Nakonec řidič skončil i se spolujezdcem na boku v příkopu.

Řidič si svým jednáním a divokou jízdou dopustil neoprávněného užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky. „V obci Hvožďany se totiž zmocnil motocyklu značky Hsun bez vědomí a souhlasu majitele a řídil tento motocykl ze Hvožďan do Poběžovic. Při vjíždění do křižovatky z ulice Masarykova přejel do protisměru, kde předním kolem narazil do betonového obrubníku. Následně přejel s motocyklem zpět do svého jízdního pruhu, kde opět narazil do betonového obrubníku. Po nárazu byl odražen do silničního příkopu a s motocyklem upadl na levý bok,“ popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Brožová.

Při dopravní nehodě se zranil čtyřiadvacetiletý spolujezdec, kterého záchranka převezla do Domažlické nemocnice k ošetření. Policisté motocyklistu vyzvali k dechové zkoušce ke zjištění, zda neřídil pod vlivem alkoholu. „Odborné měření elektronickým přístrojem ukázalo pozitivní výsledek 2,74 promile alkoholu v krvi. Dále zjistili, že motocyklista nevlastní řidičské oprávnění pro žádnou skupinu. Motocyklista byl převezen do lékařského zařízení, kde se podrobil odběru krve. Provedený rozbor prokázal, že v době odběru, tedy hodinu po dopravní nehodě, krev obsahovala nejméně 2,27 promile alkoholu v krvi,“ dodala policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda motocyklu, alkohol, opilý řidič, zraněný spolujezdec, odběr krve, test na alkohol, motocykl, obrubník, Hvožďany, Domažlická nemocnice, a.s., Poběžovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilec bez řidičáku havaroval na motocyklu, který odcizil jeho majiteli. Při nehodě zranil spolujezdce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.