Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Začíná přestavba vytížené křižovatky na Karlovarské, řidiči autobusů už tam nebudou drhnout podvozkem

Další komplikace pro dopravu v Plzni. S opravou značně vytížené křižovatky Karlovarská – Na Chmelnicích začne město Plzeň už v pátek 30. července. Cílem je odstranit provozní problémy při průjezdu kloubových autobusů městské hromadné dopravy. Rekonstrukce si vyžádá omezení osobní automobilové i městské hromadné dopravy, křižovatka ale nebude zcela uzavřena.

Celkové náklady na rekonstrukci křižovatky činí 2,2 milionu korun včetně DPH. Práce na přestavbě křižovatky Karlovarská – Na Chmelnicích by měly skončit 17. srpna 2021.

„Přestavbou křižovatky Karlovarská – Na Chmelnicích odstraníme provozní problémy, se kterými se musejí potýkat řidiči kloubových autobusů městské hromadné dopravy, jež obsluhují městskou část Vinice. Řidiči totiž s autobusy zadní částí podvozku drhnou o rampu mezi tramvajovou tratí a jízdním pásem,“ konstatoval Michal Vozobule (TOP 09), náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Jedná se o opravu úseku v délce sto metrů. Vzhledem k důležitosti křižovatky, která je spojnicí pro Vinice a Sylván, bude podle náměstka pro dopravu nutné stavbu rozdělit na několik etap, aby nebylo přerušeno dopravní spojení centra s těmito městskými čtvrtěmi.

„V rámci přestavby upravíme příčný sklon vozovky tak, aby došlo v místech přejezdu tramvajové trati k navýšení vnitřního okraje jízdního pásu ve směru do centra města. Tím dojde k vyrovnání výškového rozdílu mezi vozovkou a zvýšeným tramvajovým pásem na Karlovarské ulici, aby zde mohly bezproblémově projíždět kloubové autobusy městské hromadné dopravy,“ vysvětlila Andrea Fojtíková, technická náměstkyně Správy veřejného statku města Plzně.

Oprava křižovatky začne v západním jízdním pásu na Karlovarské ulici přibližně 45 metrů od přejezdu tramvajového pásu před křižovatkou a skončí na úrovni vjezdového klínu autobusové zastávky ve směru do centra města.

Dopravní omezení

Přestavba křižovatky si vyžádá dopravní omezení v osobní automobilové i městské hromadné dopravě. Realizace bude probíhat za omezeného provozu. Vozidla budou staveništěm převáděna za pomoci semaforů. Pohyb chodců a osob se sníženou schopností pohybu nebo orientace bude po dobu stavby možný po stezce pro chodce a cyklisty, která je po celé délce úpravy vedena v souběhu s opravovanou komunikací a nebude stavbou dotčena.

Omezení v městské hromadné dopravě: Od 30. 7. do ukončení nočního provozu z 1. na 2. 8. 2021: Linka 25 bude dne 30. 7. 2021 ve směru na Vinice odkloněna z Karlovarské ulice ulicemi Boženy Němcové a Kotíkovskou, bez změny zastávek. Linka 27 bude 30. 7. 2021 mimo provoz. Linky N1, N4 z Vinic do Bolevce a Bílou Horu pojedou odklonem Lidickou ulicí. V tomto směru budou pro obě linky zrušeny zastávky „U Družby“ a „Úřad Lochotín“. Linky N3, N6 ve směru do centra pojedou mezi zastávkami „Sokolovská“ a „Rondel“ odklonem alejí Svobody a Lidickou ulicí.

Od 2. 8. do ukončení nočního provozu ze 6. na 7. 8. 2021: Zastávka „Zoologická zahrada“ pro linky 25, 27, 41, 56, N1, N4 ve směru do centra bude přeložena do zastávkového zálivu na úrovni stálé tramvajové zastávky. Od 7. 8. 2021 do ukončení prací: Provoz uvedených linek nebude muset být vlivem prací upraven. S ohledem na dopravní omezení lze však na uvedených linkách očekávat zdržení spojů.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Plzen.eu

Štítky doprava, uzavírka, křižovatka, přestavba křižovatky, městská hromadná doprava, rekonstrukce, Plzeň, Michal Vozobule, TOP 09, Božena Němcová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná přestavba vytížené křižovatky na Karlovarské, řidiči autobusů už tam nebudou drhnout podvozkem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.