Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Bezpečnější a plynulejší provoz, ŘSD ukončilo na kraji Plzně důležitou silnici na Most

Řidičům mířícím z Plzně na sever slouží nová 1,65 kilometrů dlouhá čtyřproudá silnice na Třemošnou, a to na frekventovaném tahu I/27 na Most a Teplice. Stavba vyšla na 340 milionů korun a jejím hlavním cílem bylo rozšíření silnice tak, aby se zlepšila plynulost dopravy a hlavně bezpečnost. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) připravuje na silnici spojující Plzeň s částmi Středočeského a Ústeckého kraje další tři navazující stavby.

„Stará a úzká silnice byla magnetem na dopravní nehody. Nenašli bychom na ní žádný souvislý úsek, kde by se nějaká v minulosti nestala. Nová, čtyřpruhová, výrazně zlepšila bezpečnost provozu,“ řekl při slavnostním zprovoznění silnice ministr dopravy Karel Havlíček (ANO).

Stavební práce začaly 15. dubna 2019, první řidiči se tudy projeli letos v dubnu. „Silnice pomohla řidičům, ale významně i chodcům a cyklistům. Komunikace je kapacitnější a převede větší dopravní zátěže. Je bezpečnější, protože jsou odstraněné horizonty, které byly mezi Plzní a Třemošnou celkem tři," vysvětlil náměstek ředitele plzeňského ŘSD Miroslav Blabol.

Chodci a cyklisté se dřív pohybovali pro krajnici, dnes chodí a jezdí v lese vedle nové silnice. Celkem stavba stála více než 260 milionů korun s DPH, EU na ni dá 65 procent. Město Plzeň zaplatilo 25 milionů korun za 130 metrů dlouhou a tři metry širokou betonovou lávku přes novou silnici.

Tím zde práce nekončí. ŘSD připravuje na stejném tahu mezi Plzní a Kralovice ještě tři stavby. „U obchvatu Plas zpracováváme dokumentaci pro stavební povolení, dva roky už máme územní rozhodnutí, stejně jako u obchvatu Kaznějova," dodal Blabol. Stavební povolení by chtělo mít ŘSD v roce 2024.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ministerstvo dopravy

Štítky doprava, ŘSD, Most, silnice, stavba, lávka, Kamenný rybník, investice, Plzeň, Ředitelství silnic a dálnic, Třemošná, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Teplice, Karel Havlíček, cyklista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezpečnější a plynulejší provoz, ŘSD ukončilo na kraji Plzně důležitou silnici na Most  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.