Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Autobus na šumavském Špičáku vyjel ze silnice a roztříštil se o stromy

, aktualizováno 20. května 2021, 11:04

Linkový autobus havaroval krátce před pátou hodinou ranní na Šumavském Špičáku. Autobus při průjezdu zatáčkou vyjel mimo vozovku do příkopu a následně narazil čelně do stromu, kde se částečně roztříštil. Uvnitř kabiny zůstal zaklíněný řidič autobusu. Řidič na místě odmítl dechovou zkoušku na alkohol i lékařské vyšetření. Škoda na vozidle přesáhla tři miliony korun.

„Nehoda se stala ve 04:50 hodin pod zátočinou pod hotelem RIXI. Lehce zraněného řidiče jsme z autobusu dostali ven pomocí nastavovacího žebříku. Nikdo další v autobuse necestoval. Uniklé provozní kapaliny jsme zlikvidovali sorbentem. Momentálně je místo částečně průjezdné. Až dorazí odtahová služba, bude komunikace uzavřena,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

„Řidič s autobusem značky Iveco jel po komunikaci II/190, ve směru od Špičáku na Hojsovu Stráž. Dvaačtyřicetiletý muž ze Železnorudska ve 4.38 hodin projížděl mírnou levotočivou zatáčkou, najel na pravou krajnici a došlo ke stržení autobusu do pravého silničního příkopu, kdy pravou přední částí narazil do stromu," uvedla k příčinám nehody mluvčí policie Dana Ladmanová. 

Policisté muže vyzvali k provedení dechové zkoušky i lékařského vyšetření, což odmítl. Policisté proto muži zadrželi řidičské oprávnění a po prohlídce autobusu i osvědčení o registraci vozidla. Odhadnutá hmotná škoda činí 3,5 milionu korun.

Lze předpokládat, že vyproštování autobusu bude trvat několik hodin. Bude tak ochromen provoz na silnici na trase Klatovy - Nýrsko - Železná Ruda. 

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK / Hasiči Železná Ruda

Štítky nehoda autobusu, autobus narazil do stromu, hasiči, vyproštění autobusu, Šumava, strom, Špičák, Iveco, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autobus na šumavském Špičáku vyjel ze silnice a roztříštil se o stromy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.