Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nádraží v Plané u Mariánských Lázních se dočká rekonstrukce, potrvá rok

Správa železnic začala s rekonstrukcí výpravní budovy nádraží v Plané u Mariánských Lázní. Stavbu provede společnost Antony Company, která předložila nejvýhodnější nabídku, a to ve výši 35,2 milionu korun. Práce na celkové rekonstrukci potrvají rok.

„Předmětem stavby je celková rekonstrukce objektu a demolice nevhodných přístavků. Součástí prací budou vnitřní stavební úpravy a vytvoření nových administrativních prostor pro Správu železnic a vybudování hygienického zařízení pro zaměstnance i cestující," popsala mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

Stavbaři dále opraví zastřešení včetně krovu, zateplí fasádu, do objektu zavedou plyn. Součástí bude i úprava nástupiště, přilehlé komunikace a dešťové kanalizace. Rekonstrukce bude přitom koordinována se záměrem města na vybudování dopravního terminálu v prostoru před nádražím.

Správa železnic pro letošní rok plánuje opravy a rekonstrukce 114 nádražních objektů. Finanční náklady mají dosáhnout 1,75 miliardy korun.

V Plzeňském kraji na jaře začne očekávaná rekonstrukce památkově chráněné nádražní budovy na hlavním nádraží v Plzni, hotovo by mělo být za dva a půl roku. Významné úpravy čekají také budovy ve stanicích Plzeň-Jižní předměstí a Tachov. Pracovat se bude například i na objektech v Kdyni, Mladoticích, Přešticích, Blovicích, Horažďovicích, Horšovském Týnu, Kolinci, Nýrsku, Pačejově a Sušici. Na Karlovarsku se brzy dočkají opravených nádražních budov v Ostrově nad Ohří a ve Staré Roli.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mapy.cz

Štítky železnice, nádraží, rekonstrukce, Správa železnic, Planá u Mariánských Lázní, Mariánské Lázně, Planá, Správa železniční dopravní cesty, Plzeňský kraj, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nádraží v Plané u Mariánských Lázních se dočká rekonstrukce, potrvá rok  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.