Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Osobní vlak smetl na nechráněném přejezdu řidičku s vozem AUDI

Přímo před osobní vlak vjela na nechráněném železničním přejezdu v Horšovském Týně osmatřicetiletá řidička vozu značky AUDI B8. Projíždějící vlak do vozidla narazil. Řidička měla obrovské štěstí, přímo zázračně vyvázla ze střetu bez zranění. V osobním vlaku jel jen strojvedoucí bez cestujících.   

Nehoda se stala na přejezdu v ulici Hřbitovní, který je bez závor i světlené signalizace. "Řidička si před železničním přejezdem nepočínala zvlášť opatrně, zejména se nepřesvědčila, zda může na železniční přejezd bezpečně vjet. Nerespektovala svislé dopravní značení Stůj, dej přednost v jízdě! Při dopravní nehodě nebyl nikdo zraněn,“ informovala mluvčí policie Dagmar Brožová.

U řidičky a strojvedoucího byla provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu přístrojem s negativním výsledkem. Škoda na osobním automobilu Audi B8 byla vyčíslena na 150 tisíc korun, na osobním vlaku na 30 tisíc korun. Provoz na trati mezi stanicemi Horšovský Týn a Staňkov byl přerušen na necelé dvě hodiny. Během přerušeného provozu nebylo potřeba zajistit náhradní dopravu a nedošlo k omezení žádného jiného spoje.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK / Policie ČR

Štítky nehoda na přejezdu, střet s vlakem, nechráněný železniční přejezd, Domažlicko, osobní vlak, Audi, železniční přejezd, Horšovský Týn, ŠKODA AUTO a.s., Staňkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osobní vlak smetl na nechráněném přejezdu řidičku s vozem AUDI  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.