Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Další náklaďák se dnes ráno nevešel pod proslulý viadukt v Klatovech

A je to tady zase! Další řidič nákladního vozidla nerespektoval v Klatovech dopravní značení s uvedenou výškou a vjel pod nechvalně proslulý železniční viadukt. Při dopravní nehodě poškodil motorista přívěs a mostu přibyl další šrám. Pod stejný most se zasekl minulý pátek jiný náklaďák.   

„Ve čtyři hodiny ráno jel dnes v Klatovech na silnici I/27 čtyřiačtyřicetiletý řidič s nákladním vozidlem značky MAN po ulici 5. května ve směru od městské části Luby do centra. Motorista vjel pod železniční viadukt, kde je označena maximální výška průjezdu 3,70 metru. Mostní konstrukci zachytil horní částí návěsu, který se poškodil,“ informovala o nehodě mluvčí policie Dana Ladmanová.

Nejvíce zarážející na celé věci je skutečnost, že řidič je místní a úskalí problematického viaduktu jako profesionální řidič musel velmi dobře znát. Na místo nehody byli přivoláni pracovníci drah, kteří zkontrolovali, zda nebyla poškozena konstrukce mostu. To se naštěstí nepotvrdilo. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Dechová zkouška na alkohol u řidiče měla negativní výsledek. Řidič je teď podezřelý ze spáchání přestupku, podle zákona o provozu na pozemních komunikacích.

Stejnou nehodu na stejném železničním viaduktu vyšetřovali policisté v Klatovech také minulý pátek. Šestadvacetiletý řidič s nákladní soupravou značky MAN jel v 6:45 hodin tentokrát ve směru od centra na Luby. Vjel pod železniční viadukt a zničil si přívěs. Naštěstí i tato nehoda se obešla bez poškození viaduktu.

„Řidiči, přestože znají výšku vozidla, najíždějí do protisměru, ohrožují a omezují tím ostatní účastníky silničního provozu. Evidujeme situace, kdy řidiči najedou pod viadukt, následně o konstrukci zachytí převáženým nákladem, který někdy i shodí na vozovku. Řešíme i případy, kdy někteří ani vozidlo nezastaví a nechají za sebou neprůjezdnou silnici,“ konstatovala mluvčí. Velmi často jde o vozidla přepravující klády, které mnohdy zůstávají ležet pod mostem a stávají se tak nebezpečnou překážkou pro další projíždějící automobily.

Naposledy jsme se problematice průjezdu nákladních vozidel pod viadukty nejen na Klatovsku podrobně věnovali zde.

Ohodnoť článek

Foto HZSPK / Policie ČR

Štítky viadukt, nehoda pod viaduktem, kamion, nepozorný řidič, most, Klatovsko, Klatovy, nákladní automobil, havárie, Luby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další náklaďák se dnes ráno nevešel pod proslulý viadukt v Klatovech  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.