Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Provoz na dálnici D5 ochromila na jednom místě nehoda tří kamionů. Policie odklání dopravu na 128 km, provoz kolabuje i jinde

, aktualizováno 12. ledna 2021, 15:20

Provoz na dálnici D5 ochromily nehody tří nákladních automobilů ve směru na Rozvadov. Úsek od 136 až do 143 kilometru dálnice je uzavřen. Všechny tři nehody souvisí s nepřizpůsobením rychlosti stavu a povaze komunikace, na které byla sněhová vrstva. Složky IZS zasahují odpoledne i u dalších nehod v regionu. Dva osobáky se srazily u Šťáhlav. Policisté aktuální varují motoristy zejména před jízdou v oblasti Železnorudska, kde jsou silnice sjízdné jen se řetězy. Z důvodu nesjízdných komunikací kolabuje doprava i na jiných místech.

Na Železnorudsku od ranních hodin hustě sněží a vane silný vítr. Na komunikacích, i přes pravidelnou údržbu, zůstává vrstva sněhu. "Na Špičáku zůstal řidič s nákladním vozidlem stát a nemůže pokračovat v jízdě a v daném místě je komunikace průjezdná jen pro osobní vozidla. Na komunikaci I/27 od obce Javorná na Železnou Rudu, se nachází také vrstva sněhu. Z důvodu povětrnostních podmínek, zejména pro nákladní dopravu, nedoporučujeme jízdu ve směru od Zelené Lhoty ani od Javorné na Železnou Rudu nebo jen za použití sněhových řetězů," varuje motoristy mluvčí policie Dana Ladmanová. Policisté apelují i na ostatní řidiče vozidel, aby byli maximálně opatrní při projíždění danými úseky. Nesjízdná a neprůjezdná je také komunikace I/22, ve směru od obce Koryta na Domažlice a od obce Nová Víska na Klatovy. Na komunikaci stojí v obou směrech několik nákladních vozidel, řidiči nemohou pokračovat v jízdě, vzhledem k povětrnostním podmínkám.

„Řidič první nákladní soupravy nezvládl řízení a narazil do středových svodidel. Stejně tak nezvládl řízení i řidič druhé soupravy, který narazil do přenosného dopravního značení upozorňujícího na předchozí dopravní nehodu. Poslední řidič nákladní soupravy nepřizpůsobil rychlost jízdy, dostal smyk a přitom narazil do předjížděného kamionu. Potom ještě narazil do nákladní soupravy, která před tím havarovala do dopravního. Soupravou tak řidič zablokoval jízdní pruhy dálnice,“ popsala událost na dálnici mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Nehody se obešly bez zranění, žádný řidič před jízdou nepožil alkohol. V místě nehody se tvoří kolony. Policisté dopravu odklánějí již na 128 km dálnice D5.

Provoz byl zastaven mezi sjezdem Mlýnec na 136. kilometru až po sjezd Svatá Kateřina na 143. kilometru před hranicemi s Německem. Později policie začala odklánět dopravu už na 128. kilometru dálnice na sjezdu Bor. Kolony kamionů se ale dál prodlužují a sahají až k 119. kilometru, informovala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

"Někteří řidiči nákladních automobilů vjíždějí do levého jízdního pruhu a dochází k jeho zablokování, apelujeme proto tyto řidiče, aby nevjížděli do levého pruhu a používali jen pravý, případně odstavný pruh, byli trpěliví, dbali zvýšené opatrnosti, pokynu policistů a řídili se dopravním značením," upozorňuje Jiroušková.

Vážná nehoda se stala dnes odpoledne u Šťáhlav na jižním Plzeňsku, kde se srazily u hřbitova dva osobní automobily. Záchranáři transportovali do plzeňské fakultní nemocnice se středně těžkým poranění třiapadesátiletou ženu a sedmašedesátiletého muže.

Na zasněžené silnici u Babylonu na Domažlicku havarovalo nákladní auto. Silnice první třídy k přechodu Folmava na hranicích s Německem je pro dopravu uzavřená. Při nehodě se kamion převážející spoilery k automobilům převrátil na bok do příkopu. Zranění utrpěl jeden člověk. Dopravu policisté odklánějí u Havlovic, řekli mluvčí hasičů Petr Poncar a policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky nehoda, dálnice D5, nehoda kamionů, kolony, neprůjezdný úsek, dálnice, doprava, havárie, Šťáhlavy, Rozvadov, Německo, Železná Ruda, Javorná, Fakultní nemocnice Plzeň, Špičák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provoz na dálnici D5 ochromila na jednom místě nehoda tří kamionů. Policie odklání dopravu na 128 km, provoz kolabuje i jinde  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.