Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Večerní drama na dálnici D5, exploze baterií v návěsu kamionu i další nehody

, aktualizováno 8. prosince 2020, 22:30

Dramatický zásah zažili dnes večer hasiči na dálnici D5, kde začal na 45 kilometru hořet kamion s nákladem lithiových baterií určených k recyklaci, uložených ve 200 litrových sudech. Jeden ze sudů explodoval a další začal hořet. A nebyla to zdaleka jediná nehoda na dálnici D5.

V návěsu kamionu začalo hořet poblíž Cekova na Rokycansku. „Rizikové sudy jsme ochlazovali proudem vody, následně jsme je zapěnili, přeložili na náš nákladní kontejner a odvezli, popsal zásah mluvčí hasičů Petr Poncar. Událost se obešla bez zranění.    

Na 45 km došlo k události, kdy v návěsu začal hořet náklad. Událost bez zranění. „V souvislosti s touto událostí došlo k dopravní nehodě, kdy za kamionem jela žena ročník 1992 s vozidlem Škoda Superb, za ní muž ročník 1973 s vozidlem Toyota Avensis. Muž podle všeho nedodržel bezpečnou vzdálenost za vozidlem a došlo ke střetu. Policisté u obou řidičů provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Žena skončila v péči lékařů s lehčím zraněním,“ uvedla mluvčí policie Ivana Jelínková.

Ještě předtím se stala vážná nehoda na 76. kilometru dálnice D5 u sjezdu k OC Olympia. Tam se střetly dva osobáky s kamionem a další kamion s osobním automobilem. Hasiči museli vyprostit z havarovaných osobních automobilů dva zraněné, jednoho za pomoci hydraulických nástrojů. „Oba pacienti utrpěli středně těžké zranění a transportovali jsme je do fakultní nemocnice na Lochotíně. Jednalo se o muže ročník 1990 a ženu ročník 1979,“ informovali zasahující záchranáři.  

Nehoda na 76. kilometru dálnice D5 se stala v okamžiku, kdy vůz značky Mercedes Benz sprinter jel ve směru od Prahy na Rozvadov. Šestačtyřicetiletý řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a narazil do před ním jedoucího vozidla tovární značky Renault, který řídil třicetiletý muž. Alkohol u obou řidičů vyloučily dechové zkouškami.

"V souvislosti s touto dopravní nehodou se začaly tvořit kolony a došlo k další dopravní nehodě. Tentokrát nákladní automobil značky Iveco narazil do před ním jedoucího vozidla značky Citroen, který řídila žena. I tentokrát alkohol vyloučen dechovými zkouškami. Přesnými příčinami obou dopravních nehod se zabývají policisté z dálničního oddělení ve Svojkovicích," doplnila mluvčí policie.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda, dálnice D5, požár kamionu, nehoda kamionu, zranění, hasiči, dálnice, sud, úraz, okres Rokycany, Cekov, Mercedes-Benz, Renault, Citroën, Iveco, Škoda Superb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Večerní drama na dálnici D5, exploze baterií v návěsu kamionu i další nehody  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.