Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Už je to tady! Nově nazdobená vánoční tramvaj se Plzeňanům představí na první advent

Na svou první okružní jízdu vyjede v neděli 29. listopadu z vozovny Slovany speciálně vyzdobená populární vánoční tramvaj. Zpříjemňovat předvánoční čas bude v Plzni již potřetí a stejně jako v minulém roce bude kromě vnějšího polepu vyzdoben i interiér vozu. Od pondělka pak bude vánoční tramvaj  vozit cestující na pravidelné lince 2. A určitě to bude nejkrásnější vánoční tramvaj z celé republiky. 

„V předešlých dvou letech jsme na naši vánoční tramvaj dostávali velké množství pozitivních ohlasů od malých i velkých cestujících. Rozhodli jsme se proto v tradici pokračovat i letos. Myslím, že zvláště v této nelehké době je třeba šířit radost a věřím, že vánoční tramvaj vykouzlí na tvářích lidí v ulicích nejeden úsměv,“ uvádí Roman Zarzycký (ANO), náměstek primátora a předseda představenstva Plzeňských městských dopravních podniků.

Na výzdobě tramvaje se intenzivně pracovalo skoro celý týden. Kromě celoplošného polepu, na kterém se letos objevují i dominanty plzeňského náměstí, je tramvaj vyzdobena přibližně dvěma tisíci světýlek a také vánočními dekory v interiéru. Přenášet vánoční náladu tak na cestující bude i po dobu jízdy.

V neděli 29. listopadu bude vánoční tramvaj jezdit na trase Palacké náměstí – Mikulášské náměstí. Orientační časy odjezdu z Palackého náměstí jsou následující: 16:25, 16:55, 17:25, 17:55, 18:25 a 18:55. Jízdné bude v neděli zdarma.

Od pondělka pak bude tramvaj v pracovních dnech nasazena na pravidelné lince 2, o víkendech na lince 4, a to minimálně do konce prosince. Podrobné jízdní řády budou zveřejněny na webových stánkách www.pmdp.cz.

Letos v lednu se loňská plzeňská vánoční tramvaj umístila na druhém místě v anketě mezi 23 vybranými evropskými městy. Rozhodli o tom v hlasování čtenáři dopravního magazínu MHD86.cz. Nejhezčí vánočně nazdobená tramvaj podle čtenářů jezdila v maďarském Miškovci. Třetí příčka patří tramvaji z Budapešti. Do třetího ročníku ankety se tentokrát zapojilo rekordních 73 625 osob. 

Plzeňská vánoční tramvaj obhájila v anketě loňské druhé místo. Získala 16 640 hlasů. Pro vítěznou tramvaj z Miškovce hlasovalo 52 333 čtenářů. Bronzová Budapešť nasbírala 3022 hlasů. Uvidíme, jak si povede vánoční tramvaj letos, ale určitě bude opět atakovat přední příčky. 

Ohodnoť článek

Foto PMDP

Štítky vánoční tramvaj, PMDP, vánoční výzdoba, Plzeň, advent, Plzeň 2-Slovany, anketa, Roman Zarzycký, ANO 2011, Budapešť, Miskolc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už je to tady! Nově nazdobená vánoční tramvaj se Plzeňanům představí na první advent  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.