Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vlak usmrtil tento týden na území Plzeňského kraje už třetího muže

Smutná série úmrtí osob sražených vlakem v tomto týdnu na území Plzeňského kraje má další pokračování. Vlak srazil dnes před polednem ve Staňkově na Domažlicku muže, který se tam pohyboval v kolejišti. Strojvedoucí už nedokázal srážce zabránit.   

„Ve směru od Plzně na hranici se SRN, řídil strojvedoucí vlakovou soupravu. V 11.50 hodin a přibližně 50 metrů od nechráněného železničního přejezdu, se v kolejišti nacházel muž. I přes intenzivní brždění se strojvedoucímu nepodařilo vlak okamžitě zastavit a došlo ke střetu,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Mrtvým je s největší pravděpodobností jednasedmdesátiletý muž z Domažlicka. Při střetu s vlakem utrpěl zranění neslučitelná se životem. Na místo byl přivolán koroner a u zemřelého byla nařízena soudní pitva. Policisté událost dále prověřují.

V sobotu ráno zpozoroval ležící osobu v kolejišti strojvedoucí vlaku v prostoru vlakového nádraží v Dobřanech na trati ve směru od Klatov na Plzeň. Na situaci reagoval strojvedoucí okamžitým bržděním a vlak zastavil v místě, kde ležel muž bez známek života. Jedná se o osmapadesátiletého muže z obce na jižním Plzeňsku. Policisté teď prověřují, zda ho usmrtila jiná vlaková souprava, jejíž strojvedoucí střet nezaznamenal.

Už ve středu neznámého muže usmrtil vlak na železničním přechodu v Plzni – Koterově. Strojvedoucí vlakové soupravy jedoucí ve směru od Českých Budějovic do Plzně neměl šanci neštěstí zabránit.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky smrt na kolejích, tragická nehoda, muž sražený vlakem, nehoda na železnici, Plzeňský, Plzeňský kraj, Plzeň, okres Domažlice, Německo, Dobřany, Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlak usmrtil tento týden na území Plzeňského kraje už třetího muže  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.