Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Tragický pátek na silnicích Plzeňského kraje, žena nepřežila nehodu na Rokycansku, záchranáři zasahují u dalších havárií

, aktualizováno 7. srpna 2020, 16:04

Hned u tří těžkých nehod, které se staly dnes dopoledne na různých místech v Plzeňském kraji, zasahovaly všechny složky IZS. Při střetu osobního automobilu s nákladním u Přívětic na Rokycansku, bohužel zahynula jedna žena. Se svým vozem přejela náhle do protisměru, kde se střetla s náklaďákem.  

Dopravní nehoda mezi obcemi Bezděkov a Přívětice se stala před půl devátou. Komunikace přes obec Přívětice je uzavřena. Policisté odklánějí dopravu. U nehody zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby.

„Sedmapadesátiletá žena cestující v osobním automobilu bohužel utrpěla velmi vážná zranění, kterým přes veškerou snahu záchranářů po resuscitaci podlehla,“ informoval Vítězslav Sladký z krajské záchranné služby.

„Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že řidička vozu Renalut Clio jedoucí od Radnic do Přívětic, měla z dosud nezjištěných důvodů přejet do protisměru. Tam jel řidič nákladního automobilu. Pokusil se střetu zabránit tím, že najel na krajnici, ale bohužel i tak došlo ke střetu obou vozidel. Řidička osobního automobilu na místě zemřela. Komunikace byla do 11.15 hodin uzavřena," řekla k tragické nehodě policejní mluvčí Hana Kroftová.

V Chodové Plané na Tachovsku se v 9:30 hodin střetl traktor s osobním automobilem. V něm zůstal zaklíněný jeden muž. „Komunikace je neprůjezdná a policisté odklánějí dopravu,“ uvedla k nehodě mluvčí policie Dana Ladmanová. Záchranáři podle informací Vítězslava Sladkého transportovali padesátiletého muže do nemocnice v Chebu. Utrpěl středně těžké poranění, ale byl plně při vědomí. 

„Nehoda se stala v okamžiku, kdy jel traktor s přívěsem naloženým obilím. V důsledku technické závady se přívěs za jízdy převrátil na silnici. V protisměru jel řidič s vozidlem značky Citroën, který nedokázal střetu zabránit,“ popsala nehodu mluvčí policie. Při dopravní nehodě také spolujezdkyně z vozidla utrpěla zranění a záchranáři ji převezli do zdravotnického zařízení. Ani jeden z řidičů před jízdou nepožil alkohol. Škoda činí 130 tisíc korun. Technická závada přívěsu bude předmětem dalšího šetření.

Záchranáři zasahovali dopoledne také u nehody dvou automobilů u Běšin na Klatovsku. Také tam museli hasiči vyprostit jednu zaklíněnou osobu. „Dvaatřicetiletého muže transportujeme se středně těžkým poraněním na urgentní příjem FNL, otřesenou ženu z druhého automobilu jsme převezli k dalšímu vyšetření do Klatovské nemocnice,“ konstatoval záchranář Sladký.

„Řidič z Kolinecka jel s vozidlem značky Peugeot po silnici I/27 a odbočoval směrem na Běšiny. V ten okamžik ho předjížděl vůz značky Škoda Fabia, za jehož volantem seděla třiatřicetiletá žena z Prahy. Došlo k bočnímu střetu vozidel. Dechové zkoušky byly u obou řidičů měly negativními výsledky. Odhadnutá hmotná škoda činí 142 tisíc korun,“ doplnila mluvčí policie Dana Ladmanová.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky tragická nehoda, nehoda se zraněním, nehoda nákladního automobilu, složky IZS, nehoda traktoru, havárie, silnice, Plzeňský kraj, okres Rokycany, automobil, Přívětice, Bezděkov, Citroën, Peugeot, Běšiny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragický pátek na silnicích Plzeňského kraje, žena nepřežila nehodu na Rokycansku, záchranáři zasahují u dalších havárií  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.