Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jezdíte po městě tramvají? Připravte se na výluky

Na výluky se musí připravit cestující tramvajovými spoji 1 a 2. Už od této soboty neprojedou vozy v úseku sady Pětatřicátníků – Skvrňany a to minimálně do konce měsíce. Celou trať v Solní a Skvrňanské ulici opravuje město kvůli velmi špatnému stavu kolejí, které se vlivem horka zdeformovaly.

Termín úplné výluky tramvajového provozu kvůli opravě Solní je naplánován až do 15. září. Tramvajovou trať ve Skrvňanské opraví Správa veřejného statku města Plzně konce srpna. Do tohoto termínu potrvá i výluka na lince 2. 

Minulý rok 25. července došlo vlivem velmi vysokých teplot k bočnímu vyosení kolejnic ve Skvrňanské ulici, což vedlo k okamžitému omezení rychlosti tramvají na 10 km/hod. Po snížení vysokých teplot jsme zjistili, že došlo k trvalé deformaci kolejí. Provedli jsme okamžitou opravu. Nyní musíme zrekonstruovat přibližně 300 metrů dlouhý úsek mezi CAN a Tylova. Rekonstrukci jsme chtěli časově sladit s opravou Solní. Stavba bude probíhat za částečné uzavírky jízdních pruhů silnice I/26 a úplné výluky provozu na tramvajové trati linky číslo 2,“ připomněl náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule.

Po dobu rekonstrukce ve Skvrňanské ulici je zrušena linka 1/2 na trase Bolevec – Skvrňany. Místo ní bude jezdit linka 1X a to v úseku Bolevec – Sady Pětatřicátníků a zpět.

Tramvajové zastávky „Náměstí Republiky“ a „Hlavní pošta“ jsou po dobu akce zcela zrušeny. Bližší informace můžete nalézt na stránkách pmdp.cz nebo přímo na informacích dopravního podniku na Denisovo nábřeží.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PMDP

Štítky doprava, tramvaje, pmdp, výluka, oprava, rekonstrukce, Plzeň, Skvrňany, Michal Vozobule, Bolevec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jezdíte po městě tramvají? Připravte se na výluky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.