Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Motorista vjel s autem na nechráněném přejezdu přímo před vlak, střetu nešlo zabránit

, aktualizováno 12. července 2020, 17:20

Přímo před osobní vlak vjel v neděli ráno na nechráněném železničním přejezdu u Trhanova na Domažlicku šestapadesátiletý řidič osobní vozu značky alfa Romeo. Vlak osobní automobil po střetu odmrštil do příkopu.

Na místo nehody okamžitě vyjížděly všechny složky IZS. Motorista měl tentokrát obrovské štěstí. „Muž utrpěl při nehodě jen lehké zranění. Záchranáři ho převezli k ošetření do Domažlické nemocnice,“ uvedla k nehodě Andrea Divišová ze záchranné služby.  

„Z dosud zjištěných informací vyplývá, že při přejiždění nechráněného železničního přejezdu nerespektoval motorista dopravní značku Stůj, dej přednost v jízdě! a vjel na přejezd v době, kdy tudy projížděl osobní vlak jedoucí ve směru na Trhanov. Po střetu bylo odmrštěno do pravého silničního příkopu,“ uvedla k nehodě mluvčí policie Dagmar Jiroušková Jersáková.  

Ve vlaku jelo v okamžiku nehody pět cestujících plus dvoučlenná obsluha vlaku. Požití alkoholu vyloučily dechové zkoušky u všech řidičů. Obnovení provozu na trati se předpokládá kolem 11.00 hodin. Nehoda se stala na trati z Plané u Mariánských Lázní do Domažlic, v úseku mezi Havlovicemi a Klenčím pod Čerchovem. 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, železniční přejezd, nehoda se zraněním, střet s vlakem, havárie, Alfa Romeo, Trhanov, okres Domažlice, Andrea Divišová, Domažlická nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorista vjel s autem na nechráněném přejezdu přímo před vlak, střetu nešlo zabránit  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.