Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Koronavirová opatření v MHD padají, PMDP lákájí cestující do veřejné dopravy

Výrazný pokles cestujících ve veřejné dopravě způsobila koronavirová omezení a výjimkou není ani Plzeň. Proto se Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP) připojují k mezinárodní kampani za lepší mobilitu.

Cílem kampaně není vrátit stav veřejné dopravy do stavu před epidemií, ale využít nastalou situaci jako příležitost přebudovat mobilitu k lepšímu a vrátit města lidem.

„Po uvolnění omezeného pohybu osob se ulice Plzně bohužel rychle vrátily zpět k dopravním zácpám. Rádi jsme se proto nyní připojili k dalším členům Mezinárodní unie veřejné dopravy (UITP), kteří společně zahajují celosvětovou kampaň s názvem Back to better mobility, jejímž cílem je učinit systémy veřejné dopravy středobodem plánů obnovy,“ říká Roman Zarzycký (ANO), náměstek primátora a předseda představenstva PMDP. Podpora mobility podle jeho slov vede k lepšímu životu ve městě.

„V Plzni se počet cestujících pomalu navyšuje. V současné době se pohybujeme okolo 170 tisíc přepravených osob denně. Věřím, že většina cestujících se brzy vrátí ke svým cestovním návykům. Od 1. 7. odpadne i jedno z posledních omezení v souvislosti s koronavirem, cestující již ve vozech MHD nebudou nuceni mít zakrytá ústa a nos,“ popisuje Jiří Ptáček, generální ředitel PMDP.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Plzen.eu

Štítky PMDP, MHD, veřejná doprava, pokles cestujících, koronavirus, opatření, Plzeň, Plzeňské městské dopravní podniky, UITP, Roman Zarzycký, ANO 2011, Jiří Ptáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koronavirová opatření v MHD padají, PMDP lákájí cestující do veřejné dopravy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.