Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Také Plzeň vstoupí do spolku Partnerství pro městskou mobilitu

Členem spolku Partnerství pro městskou mobilitu se stane také město Plzeň. Cílem spolku je integrovaný přístup k dopravě a veřejnému prostoru ve městech, sdružuje již více než 60 českých měst, krajů i soukromých subjektů usilujících o vyváženost všech druhů dopravy ve městě.

„Spolek má zejména vytvářet podmínky pro města a obce, aby mohly realizovat své projekty v oblasti městské mobility, veřejného prostoru vlídného k lidem či zavádění inovačních technologií. Město si od členství mimo jiné slibuje, že bude mít přímý vliv na tvorbu vládní koncepce městské mobility a další legislativy,“ uvedl plzeňský primátor Martin Baxa (ODS).

Sdružení usiluje zejména o podporu udržitelných forem dopravy po městě, pozvednutí úrovně veřejných prostranství, využití moderních technologií, zavedení inovativních řešení, sdílených služeb, plánování změn ve městě v úzké spolupráci s občany i zdůraznění příkladů dobré praxe.

„Plzeň očekává od členství také lepší přístup k informacím a poradenství, spolupodílení se na vytváření dotačních programů pro města a obce a možnost čerpat finance z těchto zdrojů,“ řekl náměstek plzeňského primátora pro dopravu a životní prostředí Michal Vozobule (TOP09).

„Předpokládáme rovněž možnost realizovat pilotní projekty s partnery ze soukromého sektoru a čerpat další výhody plynoucí z členství ve spolku, mimo jiné také volné vstupy na odborné konference a semináře,“ doplnil technický náměstek primátora Pavel Šindelář (ODS). 

Partnerství pro městskou mobilitu sdružuje více než šedesát měst všech velikostí a spolupracuje se silnými partnery ze soukromého i veřejného sektoru. Má rovněž odborné zázemí několika univerzit v čele s Fakultou dopravní Českého vysokého učení technického v Praze. Od roku 2013 se mu podařilo prosadit celou řadu změn v legislativě i realizovat konkrétní projekty ve městech a obcích.

Ohodnoť článek

Foto PMDP

Štítky doprava, MHD, městská mobilita, spolek, Plzeň, veřejné prostranství, ODS, Martin Baxa, Pavel Šindelář, Michal Vozobule, České vysoké učení technické v Praze, TOP 09, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Také Plzeň vstoupí do spolku Partnerství pro městskou mobilitu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.