Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Čtyři lidské životy vyhasly v září při nehodách v Plzeňském kraji. Ve třech případech zahynuli motorkáři

Čtyři lidé zahynuli v září při dopravních nehodách v Plzeňském kraji. To je o tři více než ve stejném období loňského roku. Od začátku roku si dopravní nehody v regionu vyžádaly 38 životů, což je více než dvojnásobek loňských obětí. V roce 2023 zemřelo v regionu při nehodách za devět měsíců 17 lidí. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie. 

Celkem se v září stalo v kraji 395 nehod, což je o 33 méně než loni. Při nehodách byli čtyři lidé těžce zraněni, 170 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 31,17 milionu korun, což je pod ročním průměrem. Tři ze čtyř zářijových obětí nehod byli motorkáři. Od začátku roku se na silnicích v kraji stalo téměř 200 nehod s účastí motocyklistů, deset z nich zemřelo, dalších 19 bylo těžce zraněno a zhruba 160 utrpělo lehké zranění, uvedla policejní mluvčí Hana Kroftová. "Z uvedených deseti smrtelných nehod pak v šesti případech byli řidiči motocyklů v pozici poškozených, ve zbylých čtyřech se mělo jednat o jejich pochybení," doplnila.

První zářijová smrtelná nehoda se stala 11. září na dálnici D5 nedaleko Kladrub na Tachovsku. Devatenáctiletý řidič automobilu Citroen dostal smyk a přední částí vozu narazil do krajových svodidel, náraz auto odhodil na středová svodidla, kde auto zůstalo stát v levém jízdním pruhu. Ve stejném směru jízdy jela v levém pruhu pětačtyřicetiletá řidička s vozidlem BMW, zřejmě nestihla včas zareagovat na situaci a narazila do citroenu a poté i do jeho řidiče, který se po nehodě pohyboval po komunikaci. Těžce zraněného muže odvezl vrtulník do plzeňské fakultní nemocnice, kde později zemřel.

Dvě tragické nehody se staly 21. září večer. Na silnici mezi Sušicí a Hrádkem u Sušice na Klatovsku vjel při průjezdu zatáčkou čtyřiašedesátiletý motorkář do protisměru a srazil se s protijedoucím traktorem. I přes okamžitou pomoc policistů, kteří jeli náhodou za traktorem, zraněním na místě podlehl. Asi o půl hodiny později se stala nehoda mezi obcemi Semošice a Ohučov na Domažlicku. Řidička osobního vozu Opel zřejmě při odbočování vlevo nedala přednost motocyklu Yamaha, který jel proti ní, a v křižovatce se s ním srazila. Pětačtyřicetiletý řidič motorky utrpěl těžká zranění, kterým později v nemocnici podlehl.

Poslední tragická zářijová nehoda se stala 24. září před kruhovým objezdem u obchodního centra Olympie na okraji Plzně. Srazilo se tam osobní auto Škoda Scala dvaapadesátileté řidičky a motocykl Suzuki s šestačtyřicetiletým řidičem. Po nárazu upadl motorkář na silnici do protisměru, kde ho srazilo auto řízené devětapadesátiletým mužem. Motorkář těžkým zraněním později v nemocnici podlehl.

Nejčastější příčinou zářijových nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo v pátek 27.září, celkem 24.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky smrtelná nehoda, tragická nehoda, motorkář nepřežil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyři lidské životy vyhasly v září při nehodách v Plzeňském kraji. Ve třech případech zahynuli motorkáři  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.