Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Řidičům už slouží opravený průtah Radčicemi, silnici dříve poškodila stavba nedalekého obchvatu

Plzeňský kraj ve spolupráci s městem opravil za bezmála osm milionů korun průtah okrajovým plzeňským obvodem Radčice. Silnici totiž poškodila stavba přilehlého západního obchvatu Plzně. Kromě nové vozovky tam přibyla také zastávka MHD Pod Kyjovem s chodníkem za celkem 600 tisíc korun.

„Tato komunikace byla velmi zatížena stavbou západního obchvatu a jsem rád, že je dnes ve výborném stavu," sdělil náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro dopravu Pavel Čížek (STAN). Oprava se týkala 600 metrů dlouhého úseku od křížení s ulicí Jarní až po odbočku do Křimic, včetně nájezdů v křížení s ostatními komunikacemi.

Po Západním okruhu se jezdí už rok a výrazně ulevil dopravě v centru. První nehoda se stala 33 hodin po otevření

Rok fungování má za sebou Západní okruh v Plzni, který propojil Borská pole se Severním Předměstím. Komunikace výrazně ulevila provozu v centru Plzně. Podle průzkumů intenzit automobilové dopravy z jara loňského roku v severní části okruhu...

„Rekonstrukci komunikace ve správě Plzeňského kraje využilo město k tomu, že zároveň vybudovalo chybějící zastávku ve směru do centra města. Zlepší se tím docházková vzdálenost k MHD pro obyvatele severozápadní části Radčic i pro zaměstnance zdejší průmyslové zóny,“ doplnil náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar (STAN).

Lidem tam nově slouží i chodník, takže se bezpečně a komfortně dostanou na zastávku. „Podpora malých obvodů je pro nás důležitá. Cestujícím začne nová zastávka sloužit v průběhu měsíce září,“ dodal primátor Plzně Roman Zarzycký (ANO).

Ohodnoť článek

Foto Radka Žáková

Štítky průtah města, Radčice, oprava silnice, západní okruh, nová zastávka MHD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidičům už slouží opravený průtah Radčicemi, silnici dříve poškodila stavba nedalekého obchvatu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.