Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

Startuje velká přestavba další nebezpečné křižovatky, na které se stala řada těžkých nehod

Výrazná proměna čeká další nebezpečnou křižovatku, na které se v minulosti stala celá řada nehod, včetně těch smrtelných. V pondělí 22. července odstartují stavební práce na úpravě křižovatky silnic I/20 a III/2051 v rámci akce Všeruby – Hunčice. Jedná se o hlavní silniční tah na trase Plzeň – Karlovy Vary.

„V obou směrech se vybudují nové plnohodnotné levé odbočovací pruhy. Upraven bude také úhel napojení silnice III/2051, a to v obou směrech. Stávající autobusové zastávky budou v obou směrech přeloženy do nové polohy za křižovatkou a budou umístěny do nových zastávkových zálivů,“ popisuje úpravy Adam Koloušek z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Mezi levé odbočovací pruhy a protisměrné jízdní pruhy budou na obou stranách křižovatky vloženy také dělící dopravní ostrůvky. Ty budou sloužit chodcům jako místa pro překonání komunikace mezi rekonstruovanými autobusovými zastávkami.

„Během přestavby křižovatky bude silnice I/20 s omezeními i nadále průjezdná a provoz zde bude veden kyvadlově. Výraznější omezení se budou týkat silnice III/2051, která bude zcela uzavřena, a to v rámci dvou etap. Během první etapy bude silnice uzavřena v obou směrech, tedy ve směru od Všerub i Hunčic. Během druhé etapy už bude silnice uzavřena pouze ve směru od Všerub,“ zdůraznil Koloušek.

První etapa stavebních prací se uskuteční v termínu o22. 7. 2024 – 25. 8.2024. Druhá etapa pak od 26. 8. do 29. 9. 2024. Jedná se o akci s cenou 21,3 milionu korun.

Dvě extrémně nebezpečné křižovatky nad Losinou u Plzně, které jsou místem častých nehod, prochází postupnou přestavbou a úpravou už od 22. dubna. Jedná se o křižovatky silnice I/20 se silnicemi II/183 a III/18026 a I/20 se silnicí I/19. Obě křižovatky od sebe dělí asi 200 metrů a nacházejí se nedaleko od Plzně na velmi frekventované silnici na trase Plzeň – Písek. Obě křižovatky patřily až doposud s počtem nehod k absolutně nejnebezpečnějším místům v celém regionu.

Startuje úprava dvojice extrémně nebezpečných křižovatek na silnici I/20. Jde o místa častých nehod

Dvě extrémně nebezpečné křižovatky nad Losinou, které jsou místem častých nehod, začne od pondělí 22. dubna postupně přestavovat a upravovat Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Jedná se o křižovatky silnice I/20 se silnicemi II/183 a III/18026 a I/20...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky úpravy křižovatky, křižovatka u Všerub, ŘSD, nebezpečná křižovatka, Hunčice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Startuje velká přestavba další nebezpečné křižovatky, na které se stala řada těžkých nehod  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.