Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Startuje úprava dvojice extrémně nebezpečných křižovatek na silnici I/20. Jde o místa častých nehod

Dvě extrémně nebezpečné křižovatky nad Losinou, které jsou místem častých nehod, začne od pondělí 22. dubna postupně přestavovat a upravovat Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Jedná se o křižovatky silnice I/20 se silnicemi II/183 a III/18026 a I/20 se silnicí I/19. Obě křižovatky od sebe dělí asi 200 metrů a nacházejí se nedaleko od Plzně na velmi frekventované silnici na trase Plzeň – Písek. Obě křižovatky patří s počtem nehod k absolutně nejnebezpečnějším místům v celém regionu.

„Současná podoba obou zmíněných křižovatek je nevyhovující a v řešeném úseku tak opakovaně dochází ke kolizním situacím. U křižovatky silnic I/20 x II/183 a III/18026 působí největší komplikace špatný rozhled, překážky v rozhledu nebo například kombinace maximální povolené rychlosti na hlavní komunikaci a polohy křižovatky. Příčinou dopravních komplikací u druhé křižovatky (I/20 x I/19) je pak hlavně absence odbočovacího pruhu vlevo ze silnice I/20 na silnici I/19 ve směru na Nezvěstice,“ vysvětlil důvody vedoucí k přestavbě obou křižovatek Adam Koloušek z týmu komunikace ŘSD.

V následujících měsících se budou na dotčených křižovatkách provádět stavební úpravy, které by měly dopravní závady odstranit. U křížení silnic I. třídy dojde k vybudování odbočovacího pruhu. U křížení silnice I/20 se silnicemi nižších tříd pak proběhnou úpravy komunikací. Jedná se například o rozšíření prostoru křižovatky. To má vést k lepšímu usměrnění vozidel v řešeném úseku.

„Stavba je rozdělena na pět samostatných etap, během kterých musí řidiči počítat s omezením provozu. Silnice nebude zcela uzavřena, ale v rámci některých etap bude doprava vedena pouze kyvadlově. Aby byl dopad stavebních prací co nejmenší, bude provoz z hlavního tahu částečně převeden na provizorní komunikaci,“ informoval Adam Koloušek s tím, že se jedná o stavbu za cenu zhruba 14 milionů korun bez DPH. Úplné zprovoznění stavby je pak plánované v první polovině července.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš, Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky křižovatka, nebezpečná křižovatka, úprava křižovatek, křižovatka u Losiné, místo častých nehod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Startuje úprava dvojice extrémně nebezpečných křižovatek na silnici I/20. Jde o místa častých nehod  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.