Počasí dnes21 °C, zítra17 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Smrtelná nehoda ochromila hlavní tah z Plzně na Písek. Střetly se tam dva automobily

, aktualizováno včera

K tragické nehodě došlo v sobotu odpoledne na rovném úseku silnice I/20 nedaleko obce Seč na jižním Plzeňsku. Podle našich informací se tam čelně střetly dva osobní vozy. Událost si vyžádala jeden lidský život a dva zraněné. Okolnostmi nehody se již zabývá policie. K další vážné nehodě došlo také u Ejpovic.

„Havarovala tu dvě auta, jedno z nich jsem viděl, že je v příkopu. Je tu několik sanitek a na silnici přistál také vrtulník letecké záchranné služby,“ popsal šéfredaktor Plzeňské Drbny Richard Beneš, který viděl už jen následky havárie. Nehoda se stala na silnici I/20, která vede z Plzně na Nepomuk a dál na České Budějovice. Jedná se o úsek, kde dochází častěji k nehodám, jelikož tam řada řidičů jezdí velmi riskantně. 

„Řidič ročník narození 1973 jel s vozidlem Škoda Kamiq po silnici I/20 ve směru na Nepomuk a z dosud přesně nezjištěných příčin u obce Seč přejel do protisměru, kde se střetl s vozidlem značky MG, které řídil muž narozený v roce 1952. Tento bohužel následkům nehody podlehl,“ informoval policejní mluvčí Ondřej Hodan.

Na místo okamžitě vyrazily tři výjezdové skupiny záchranářů a vzlétl také vrtulník z Líní. „Do péče jsme si převzali dvě osoby k akutnímu ošetření. Muž ročník 1973 utrpěl středně těžká poranění a byl transportován na urgentní příjem FN Plzeň. Žena ročník byla ve vážném stavu transportována na urgentní příjem téže nemocnice,“ doplnil Lukáš Uherek z krajské záchranky. U obou řidičů nařídili policisté odběry krve a nehodou se nadále zabývají.

Jen o zhruba deset minut dříve došlo k další vážné nehodě také u Ejpovic. „Řidič ročník narození 1978 jel s vozidlem Volkswagen Golf ve směru od Ejpovic na Tymákov a protijedoucí řidič ročník narození 1990 s vozidlem Škoda Fabia mu při odbočování vlevo na vedlejší komunikaci nedal přednost a došlo ke střetu," popsal Hodan okolnosti nehody.

Záchranáři si převzali do péče čtyři zraněné. „Muže narozeného 1978, který utrpěl středně těžká poranění, dalšího muže ročník 1997, ten utrpěl pouze lehké poranění, spolujezdkyni ročník 2004, která vyvázla pouze s drobnými oděrkami a dalšího muže ročník 2000 se středně těžkým zraněním, všechny tyto osoby byly transportovány k dalšímu vyšetření na urgentní příjem FN Lochotín,“ upřesnil  Uherek. Dechové zkoušky byly u obou řidičů negativní. Nehodou se dále budou zabývat policisté.

Foto Richard Beneš

Štítky nehoda, tragická nehoda, dopravní nehoda, problémový úsek, Seč u Blovic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smrtelná nehoda ochromila hlavní tah z Plzně na Písek. Střetly se tam dva automobily  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.