Počasí dnes28 °C, zítra21 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

Řidiče čekají další omezení, rušná Klatovská třída projde rozsáhlou opravou

Pořádnou dávkou trpělivosti se musí obrnit řidiči v Plzni. V pátek 5. července totiž začne náročná oprava vozovky na Klatovské třídě, přičemž nutná omezení potrvají do konce prázdnin. Práce se budou týkat úseku od sadů Pětatřicátníků po Sukovu ulici. Současně s touto akcí začne oprava semaforů na křižovatce Klatovská – U Trati – Borská.

„Vím, že nikoho z nás uzavírky netěší, a opravdu vnímám, že to je zátěž pro občany i řidiče. Bohužel všechny tyto projekty je nutné zrealizovat, ne za vším stojíme my jako město, ale jsou to i další správci komunikací a další subjekty. Povrch Klatovské při zatížení, jaké na ní je, by se měl měnit alespoň jednou za 15 let a nyní k tomu dochází dokonce po delší době. V případě semaforů na křižovatce U Trati – Borská hrozí do půl roku kolaps zařízení, pokud nyní nedojde k opravě, signalizace je ve velmi špatném stavu,“ vysvětluje náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar (STAN).

Podle jeho slov jsou prázdniny pro takovéto klíčové opravy nejvhodnější, jelikož až o třetinu klesá dopravní zátěž ve městě. Opravu Klatovské v části sady Pětatřicátníků – Sukova zajišťuje Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) a je rozdělena do čtyř etap. „Začíná v úseku sady Pětatřicátníků – Tylova, pokračovat poté budou úseky Tylova – Borská, Borská – za křižovatku s ulicí Zikmunda Wintra a Hruškova – Sukova včetně obou křižovatek. Hotové úseky budou postupně uváděny do provozu,“ upřesňuje mluvčí magistrátu Eva Barborková.

Vzhledem k délce stanovené objízdné trasy město předpokládá, že si místní řidiči budou hledat zkratky přímo v centru. Například ulicemi Husova a Korandova. Při takto zvýšeném provozu by ale mohl nastat problém při výjezdu z Kotkovy ulice do Husova náměstí. Proto spustí Správa veřejného statku města Plzně na křižovatce Husova – Kotkova provizorní světelné signalizační zařízení, a to od 5. července.

Oprava Klatovské nebudou jedinou akcí

„Akce ŘSD nebude jedinou stavbou na Klatovské v průběhu prázdnin, pokračovat bude oprava plynovodu. Ten se sice mění v místech chodníku, kvůli technice a zajištění bezpečnosti pracovníků firmy tak musí být vždy uzavřen jeden jízdní pruh na Klatovské. Výměna plynovodu proběhne v úseku Smetanovy Sady – ulice U Trati, a to v pěti etapách. Začíná se 10. července s částí Smetanovy Sady – Americká,“ přiblížil Tolar. Následovat budou od 1. 8. do 22. 8. etapa Americká – Havlíčkova ulice, od 22. 8. do 3. 9. Havlíčkova – nám. T. G. Masaryka, od 3. 9. do 24. 9. úsek nám. T. G. Masaryka a od 24. 9. do 11. 10. nám. T. G. Masaryka – ul. U Trati.

Ovlivnit dopravu v lokalitě kolem Klatovské může také oprava Purkyňovy ulice. „Ta bude v úseku až do Škroupovy ulice včetně křižovatky opravována za plné uzavírky, práce startují 3. srpna a potrvají minimálně do konce letošního roku,“ doplnila Barborková.

Menší komplikace řidičům, ale i cestujícím MHD by mohla způsobit výměna kolejí v úseku Klatovské před Hlavní poštou směrem na Lochotín, která je v plánu od 8. do 26. července. Práce budou v úseku probíhat pouze mimo dopravní špičky, tedy zhruba od 9 hodin ráno do 13 hodin odpoledne. V souvislosti s touto akcí bude ve dnech 20. a 21. července výluka, přepravu cestujících zajistí náhradní autobusy.

Ohodnoť článek

Foto Zuzana Duzbabova

Štítky dopravní omezení, rekonstrukce vozovky, dopravní komplikace, doprava v Plzni, objízdné trasy, Klatovská třída

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiče čekají další omezení, rušná Klatovská třída projde rozsáhlou opravou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.