Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Při masivní policejní akci o Velikonocích zjistili policisté 403 přestupků u řidičů v Plzeňském kraji

Přesně 403 přestupků zjistili policisté při rozsáhlé dopravě bezpečnostní akci, která se na silnicích v Plzeňském kraji uskutečnila během velikonočních svátků. Celkem policie zkontrolovala 1144 automobilů. Nejčastějším prohřeškem bylo nedodržování nejvyšší dovolené rychlosti, což řidiči porušili ve 175 případech.

Policisté se vedle kontroly rychlosti zaměřili také na dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných návykových látek, způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů a v neposlední řadě i technický stav vozidel. „Celkem 79 řidičů k jízdě užili vozidlo v nevyhovujícím technickém stavu, 17 řidičů drželo v ruce za jízdy mobilní telefon a v 15 případech policisté pokutovali nepoužití bezpečnostních pásů nebo zádržného systému. Čtyři motoristé se pak dopustili přestupku nedání přednosti v jízdě,“ informovala mluvčí policie Iva Vršecká.

Při každé kontrole se řidiči musí podrobit dechové zkoušce a ve třech případech byla tato zkouška pozitivní. U tří řidičů vyšel pozitivní orientační test na návykové látky. Policisté odhalili i jednoho pachatele trestného činu, který řídil vozidlo, ačkoliv měl uložen platný trest zákaz řízení motorových vozidel.

„V období od pátku 29. března 2024 do pondělí 1. dubna došlo bohužel i k 41 vážným dopravním nehodám, při kterých byla usmrcena jedna osoba, čtyři byly těžce zraněny a 23 utrpělo lehká zranění. U pěti řidičů, kteří byli účastníkem dopravní nehody, odhalili policisté požití alkoholu před jízdou,“ dodala mluvčí Vršecká.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky měření rychlosti, překročení rychlosti, přestupky, policejní kontrola, Plzeňský kraj, dopravní nehoda, Velikonoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při masivní policejní akci o Velikonocích zjistili policisté 403 přestupků u řidičů v Plzeňském kraji  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.