Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Po Velikonocích začne na dálnici D5 oprava vozovky u odpočívky Svatá Kateřina. Práce potrvají 74 dní

Přesně po Velikonocích začne 2. dubna rekonstrukce úseku dálnice D5 u odpočívky Svatá Kateřina, kde se bude měnit povrch vozovky. Současně se uskuteční opravy veškerých mostních objektů. Samotná stavba je pak rozdělena do tří etap. Rekonstrukce bude probíhat na úseku D5 v km 136,150 - 144,200 vpravo. Práce se budou provádět za provozu.

„V rámci dopravních opatření bude veškerá doprava v rekonstruovaném úseku Odpočívka Svatá Kateřina – MUK Mlýnec vpravo převedena na levý jízdní pruh. Součástí rekonstrukce bude i oprava devíti mostních objektů, z nich jeden je dálniční most, ostatní propustky. Oprava obnáší výměnu říms, zábradlí, opravu vozovky a opravu opěr. Dále bude provedena kompletní výměna svodidel a výměna odvodňovacích monolitických žlabů,“ informovala Iveta Štočková, mluvčí společnosti EUROVIA CZ, která stavbu provede.

Oprava dálnice D5 nedaleko Rozvadova za 338 milionů korun bez DPH se původně plánovala už na loňský rok. Vzhledem ke komplikacím při výběru zhotovitele této stavby však bylo rozhodnuto o její realizaci až v rámci roku 2024.

„Současný povrch dálnice už je na konci své životnosti a na některých místech se jeho stav dá považovat za havarijní. I po provedených lokálních opravách pak vozovka vykazuje řadu závad. Hlavním cílem opravy tak bude výměna stávajícího cementobetonového krytu vozovky. Součástí prací je také například výměna odvodňovacích žlabů, výměna a doplnění svodidel na krajnici a na přejezdech ve středovém dělícím pásu, obnova oplocení nebo oprava propustků a mostů,“ informoval Adam Koloušek z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic ŘSD.

Vyfrézovaný beton ze stávající vozovky se zrecykluje a zpětně použije do nové. Práce se uskuteční během 74 dnů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic, ŘSD

Štítky dálnice D5, oprava silnice, ŘSD, oprava vozovky, oprava mostů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po Velikonocích začne na dálnici D5 oprava vozovky u odpočívky Svatá Kateřina. Práce potrvají 74 dní  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.