Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zloděj ukradl přenosný semafor i s baterií a způsobil dopravní kolaps. Zařízení rozebral a vyrval z něj kabely

Zcela nepochopitelně si počínal zatím neznámý pachatel, který ukradl v ulici Na Roudné v Plzni přenosný semafor i s baterkou. Doprava je tam řízena kyvadlově a rychle došlo ke zmatkům. Auta vyjížděla proti sobě a každou chvíli se tvořily kolony, ve kterých uvízly i autobusy. Policie po zloději pátrá.

„Podle dosud zjištěných skutečností odcizil dosud neznámý pachatel přenosný semafor i s baterií, který v důsledku zúžení vozovky do jednoho jízdního pruhu sloužil k řízení provozu. Vozidla včetně autobusů poté vjela do zúženého prostoru proti sobě, následkem čehož došlo ke kolapsu dopravy. Naštěstí nedošlo k žádné dopravní nehodě,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Dělníci, kteří tam provádějí stavební práce, vše oznámili na policii. Zbytky semaforu posléze našli opodál v trávě. Zařízení bylo zcela rozebrané a poničené, Chyběly kabely i baterie, proto je možné, že se jednalo o čin bezdomovců, kteří chtěli takto přijít k penězům. Způsobená škoda se pohybuje v řádech desítek tisíc korun.

„Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení a po pachateli pátrají. Pokud bude dopaden, hrozí mu v případě prokázání viny až šest let odnětí svobody,“ doplnila Raindlová s tím, že případní svědci se mohou obrátit na nejbližší obvodní oddělení Policie ČR nebo na linku 158. K události došlo v noci z úterý na středu.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky krádež, kuriozní krádež, krádež semaforu, dopravní kolaps, Na Roudné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj ukradl přenosný semafor i s baterií a způsobil dopravní kolaps. Zařízení rozebral a vyrval z něj kabely  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.