Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Sraz drifterů bude pod bedlivým dohledem policie, nasadí i speciální pořádkovou jednotku

Kontroverzní uskupení Prague-Brikule se v sobotu 9. března chystá do Plzně. Příznivci rychlých aut na sebe před časem upozornili bezohledným chováním v historickém centru Jičína, kdy během noci driftovali na náměstí. Organizátoři i policie za to sklidila obrovskou kritiku. V Plzni ale chtějí problémům předejít. Samotní pořadatelé také pro Plzeňskou Drbnu uvedli, že domlouvají jízdy mimo centrum západočeské metropole.

„Do bezpečnostního opatření budou zapojeni jak policisté ze služby pořádkové policie včetně speciální pořádkové jednotky, tak ze služby dopravní policie a také policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Burešová.

Kde se nakonec sraz uskuteční zatím není zřejmé. Pořadatel na sociálních sítích avizoval, že přesnou lokalitu zveřejní v den konání akce. „Kamarád z Plzně má v jednání letiště nedaleko Plzně, tak doufáme, že to vyjde, aby se vše odehrávalo v prostorech letiště a ne v centru," sdělil pro Plzeňskou Drbnu jeden z pořadatelů.

Na akci se chystají řidiči ze všech koutů republiky. Plzeňští policisté proto budou spolupracovat s kolegy z dalších krajských policejních ředitelství. V rámci města jim pomůže městská policie. „V den konání této akce budeme dohlížet na příjezd účastníků, na průběh samotného srazu i následný odjezd vozidel s tím, že veškeré dění budeme nejenom důsledně monitorovat, ale i zaznamenávat a zjištěná protiprávní jednání budeme řešit v souladu se zákonem,“ přiblížila Burešová.

Driftaři se chystají do Plzně, jejich poslední noční akce způsobila poprask v historickém centru Jičína

Pálit gumy můžeme, kde chceme. Tak zní argumenty příznivců skupiny Prague-Brikule, která se tuto sobotu chystá do Plzně. Že svá slova myslí skutečně vážně, dokázali například při nedávné akci v Jičíně, kde driftovali na historickém náměstí. Kromě...

Při jedné z posledních akcí probudili řidiči během noci polovinu Jičína a poškodili driftováním dlažbu na historickém náměstí. Městská policie evidovala desítky přestupků i několik trestných činů. Fanoušci skupiny si z toho hlavu nedělají a tvrdí, že mohou takto jezdit, kde se jim zachce. Organizátoři volí opatrnější slova. Přesto se nijak neomluvili a stále mají na Instagramu dokonce video s provokativním popiskem: „Pro každého malého občánka, který nespal v Jičíně.“ 

„Policie samozřejmě přestupky řeší, ale nevidíme důvod z našeho seznamu zastávek vyškrtnout centra měst. Vždyť v centrech měst bývají velké prostory, kde se dají auta vystavit. Kazdy účastník akce je dospělý a předpokládáme, že i svéprávný, takže jednání, kterého se dopouští, je na vlastni riziko," uzavřel pořadatel, kterého naše redakce oslovila.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pexels.com

Štítky driftování, rychlá auta, dopravní přestupek, driftaři, tuning

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Sraz drifterů bude pod bedlivým dohledem policie, nasadí i speciální pořádkovou jednotku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.