Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Driftaři se chystají do Plzně, jejich poslední noční akce způsobila poprask v historickém centru Jičína

Pálit gumy můžeme, kde chceme. Tak zní argumenty příznivců skupiny Prague-Brikule, která se tuto sobotu chystá do Plzně. Že svá slova myslí skutečně vážně, dokázali například při nedávné akci v Jičíně, kde driftovali na historickém náměstí. Kromě rušení nočního klidu tam policie vyšetřuje desítky dalších přestupků a některé dokonce nejspíš překvalifikuje na trestný čin. V západočeské metropoli by se ale rádi problémům vyhnuli.

Velkou vlnu kritiky si odnesli nejen pořadatelé akce, ale také policie, která podle obyvatel Jičína nikterak nezasáhla. Plzeň chce těmto problémům předejít. „Již v tuto chvíli probíhá komunikace mezi městskou policií a Policií ČR. Ve středu budeme mít na toto téma jednání s ředitelem Městského ředitelství policie Plzeň Karlem Machuldou a domluvíme se na společném postupu,“ sdělil Plzeňské Drbně radní pro bezpečnost Jiří Winkelhöfer (PRO Plzeň). Detaily zatím nechce on ani policie sdělovat.

Sraz a projížďku plánuje skupina Prague-Brikule na sobotu, informovala o tom na svém Instagramu. Místo a čas ještě ten den upřesní. „Těžko říct, jak bude akce v Plzni probíhat. Předpokládáme, že bude hodně kontrolována policií a nebude prostor pro nějakou volnou zábavu pro lidi, kteří se akce zúčastní," sdělil naší redakci jeden z organizátorů. Podle našich informací se by rádi vyhnuli problémům, které nastaly v Jičíně. Jednají proto o ploše, kde by mohli předvádět své kousky. „Kamarád z Plzně má v jednání letiště nedaleko Plzně, tak doufáme, že to vyjde, aby se vše odehrávalo v prostorech letiště a ne v centru," doplnil pro Drbnu pořadatel.

V Jičíně probudili polovinu města

Za noční řádění v Jičíně, kdy jezdci probudili půlku města, se skupina nijak neomluvila. Na sociální sítí má dokonce video s provokativním popiskem: „Pro každého malého občánka, který nespal v Jičíně.“ 


Spoušť, kterou po sobě driftaři zanechali, foto: Městská policie Jičín

A jaká je bilance? Městská policie Jičín řeší 40 jednotlivých přestupků. „Třikrát jde o poškození cizí věci. Přesáhne-li škoda částku 10 000 korun, budou přestupky překvalifikovány na trestný čin. Je krajně pravděpodobné, že škoda tuto hranici přesáhne,“ informovala radnice. Po akci zbyly na Valdštejnově náměstí stopy od pneumatik a mnoho rozhořčených lidí. Jeden z uživatelů se přímo na profilu Prague-Brikule zeptal, proč nejezdí někde jinde. Názor jednoho z příznivců skupiny je ale všeříkající: „My to můžeme dělat, kde chcem.“ Od toho se ovšem organizátoři distancují. 

Policie samozřejmě přestupky řeší, ale nevidíme důvod z našeho seznamu zastávek vyškrtnout centra měst. Vždyť v centrech měst bývají velké prostory, kde se dají auta vystavit. Kazdy účastník akce je dospělý a předpokládáme, že i svéprávný, takže jednání, kterého se dopouští, je na vlastni riziko," uzavřel pořadatel, kterého naše redakce oslovila.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Jičín

Štítky driftování, rychlá auta, dopravní přestupek, driftaři, tuning

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Driftaři se chystají do Plzně, jejich poslední noční akce způsobila poprask v historickém centru Jičína  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.