Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vánoční tramvaj vykolejila po střetu s náklaďákem, nehodu měl i náhradní autobus

, aktualizováno 11. prosince 2023, 12:12

Oblíbená vánoční tramvaj na nějaký čas dojezdila. Po střetu s nákladním vozem došlo k jejímu poškození a vykolejení. Jedna mladá žena skončila v nemocnici. Kdy se nazdobený vůz opět vrátí do ulic Plzně zatím neumí dopravní podniky odhadnout. Během rána došlo i k další nehodě, po které zůstal mezi autobusem a kamionem skřípnutý osobák.

K nehodě vánoční tramvaje, jež má v letošním roce zbrusu novou výzdobu, došlo na křižovatce Plaská x Studentská. „Tramvaj vykolejila. Zajistili jsme místo nehody a zklikvidovali uniklé provozní kapaliny,“ informoval mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Z místa nehody transportovali záchranáři do nemocnice jednadvacetiletou ženu, utrpěla lehčí zranění.

„Řidič nákladního automobilu, který jel po Studentské ulici, nedal přednost tramvaji, která jela po ulici Plaská. Alkohol byl na místě vyloučen dechovou zkouškou. Věc byla vyřízena na místě v příkazním řízení," popsala okolnosti nehody policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP) tentokrát do vánočního kabátu oblékli nejnovější tramvaj 40T. Kromě vnějšího celopolepu je tramvaj vyzdobena i vnitřním polepem stropu. Především ve večerních hodinách pak vyniknou nové světelné dekorace, kterých je na celé tramvaji umístěno celkem 58. Tuto parádu ale teď lidé na nějaký čas budou muset oželet. „V současné době neumíme říct, kdy opět vyjede do ulic. Budeme vás informovat,“ uvedly dopravní podniky na svých sociálních sítích.

Na svoji premiérovou jízdu vyrazila do plzeňských ulic speciálně vyzdobená vánoční tramvaj ve zlaté barvě

Na svoji premiérovou jízdu vyrazila do plzeňských ulic v neděli v podvečer speciálně nazdobená vánoční tramvaj. Úplně poprvé si ji početný dav obdivovatelů mohl prohlédnout na točně U Zvonu. Odtud se pak přesunula do zastávky U Synagogy, odkud...

Ještě téhož rána došlo v Lidické ulici v úrovni tramvajové zastávky Majakovského ve směru do centra města k další nehodě. Střetl se tam kamion, osobní auto a náhradní autobus 1A. „Osobák je skřípnutý mezi obě větší vozidla. Dvě osoby z osobního auta jsme vyprostili přes zadní část. Průjezd do centra je v místě nehody zastaven,“ dodal Poncar s tím, že nedošlo k žádným zraněním.

„Řidička osobního vozu Opel Astra jela po Lidické ulici ve směru jízdy od ulice Studentská. V prostoru křižovatky při předjíždění z pravého do levého pruhu ohrozila řidiče nákladního vozu. Následně došlo ke střetu, kdy osobní vozidlo bylo odraženo na autobus, který stál při pravém okraji vozovky na provizorní zastávce. Alkohol byl na místě u všech řidičů vyloučen dechovou zkoušku," dodala Raindlová.

Ohodnoť článek

Foto PMDP, HZS Plzeňského kraje

Štítky vánoční tramvaj, vánoční výzdoba, dopravní podniky, speciální tramvaj, nehoda tramvaje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční tramvaj vykolejila po střetu s náklaďákem, nehodu měl i náhradní autobus  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.