Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Na svoji premiérovou jízdu vyrazila do plzeňských ulic speciálně vyzdobená vánoční tramvaj ve zlaté barvě

Na svoji premiérovou jízdu vyrazila do plzeňských ulic v neděli v podvečer speciálně nazdobená vánoční tramvaj. Úplně poprvé si ji početný dav obdivovatelů mohl prohlédnout na točně U Zvonu. Odtud se pak přesunula do zastávky U Synagogy, odkud vyjížděla na okružní jízdy po trase U Synagogy – Náměstí Republiky – Anglické nábřeží a zpět. Od pondělka pak bude tramvaj vozit cestující na pravidelných linkách.

Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP) tentokrát do vánočního kabátu oblékli nejnovější tramvaj 40T. Kromě vnějšího celopolepu je tramvaj vyzdobena i vnitřním polepem stropu. Především ve večerních hodinách pak vyniknou nové světelné dekorace, kterých je na celé tramvaji umístěno celkem 58.

Těsně před první jízdou jsme vyzpovídali řidiče vánoční tramvaje. „S vánoční tramvají už jsem jezdil před třemi, čtyřmi lety normálně. Ale dnes je to poprvé, kdy mám tu čest vyrazit s vánoční tramvají na premiérovou jízdu do plzeňských ulic. Letošní výzdoba se mi moc líbí, jde určitě o jednu z těch nejhezčích, které zatím kdy byly. Líbí se mi osvětlení, které je příjemnější pro oko, dříve bylo takové moc výrazně svítivé. K této premiérové jízdě jsem se sám nepřihlásil, ale byl jsem osloven. A samozřejmě jsem nabídku přijal. Mám rad takové zpestření,“ říká řidič vánoční tramvaje Tomáš Kadlec.

„V letošním roce bude vánoční tramvaj opravdu nepřehlédnutelná. A to nejen díky novým světelným dekoracím, za které patří poděkování SVSMP, ale také díky novému typu vozu, který jsme pro vánoční tramvaj zvolili. Jedná se o naši nejnovější tramvaj typu 40T, která měří téměř třicet metrů a její kapacita je přibližně o čtvrtinu větší než u tramvaje, která jezdila v minulých letech,“ informoval generální ředitel PMDP Jiří Ptáček.

Od pondělka do poloviny prosince bude tramvaj nasazována v pracovní dny na linku 1 o víkendech na linky 2 a 4. Po skončení výluky v Koterovské ulici bude tramvaj nasazována v pracovní dny na linku 2 a o víkendech na linku 1 a 4.

FOTOGALERIE: Vánoční tramvaj poprvé vyjíždí

Neděle, 3. prosince 2023, 17:08

FOTOGALERIE: Vánoční tramvaj poprvé vyjíždí
FOTOGALERIE: Vánoční tramvaj poprvé vyjíždí

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky vánoční tramvaj, premiérová jízda, vánoční výzdoba, PMDP

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na svoji premiérovou jízdu vyrazila do plzeňských ulic speciálně vyzdobená vánoční tramvaj ve zlaté barvě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.