Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na 110. kilometru dálnice D5 začalo složité vyprošťování kamionu, který se tam zřítil z prudkého svahu

Na dálnici D5 poblíž Rozvadova začaly v neděli odpoledne práce na vyprošťování kamionu, který tam havaroval už v pátek. Kamion se zřítil z prudkého srázu a zůstal ležet převrácený na boku. Zraněného řidiče museli hasiči vyprošťovat. Původně se předpokládalo, že bude kamion vyproštěn podstatně dříve, což se ale s ohledem na neustálé sněžení nepodařilo realizovat. Jde o náročnou akci.

„Upozorňujeme řidiče na uzavření dálnice D5 ve směru jízdy na Rozvadov. V úseku 110. km probíhají nyní vyprošťovací práce kamionu, který na dálnici havaroval včerejšího dne. Objízdná trasa: sjezd z D5 Exit 107, zpět na D5 Exit 119,“ informovala ve 13.00 hodin mluvčí policie Pavla Burešová. Zatím není jasné, jak dlouho budou trvat práce na uvolnění kamionu. Situaci na tomto úseku dálnice budeme průběžně sledovat a aktualizovat. 

„Cizinec jel s nákladní soupravou po dálnici D5 směrem na Rozvadov. Nepřizpůsobil rychlost jízdy na svým schopnostem, vlastnostem vozidla, povětrnostním podmínkám a dalším okolnostem, které je možné předvídat. Vyjel vpravo mimo dálnici, kde se převrátil s nákladní soupravou na pravý bok. Dechovou zkoušku měl řidič negativní. Škoda byla vyčíslena na 1,25 milionu korun," informovala už v pátek mluvčí policie Dagmar Brožová.

Situace v Plzeňském kraji byla dramatická také od sobotního rána. Tehdy havaroval kamion na dálnici D5 u Rokycan, ten se podařilo vyprostit a dálnice je tak opět průjezdná. Další nehoda se stala o několik kilometrů dál i v opačném směru na Rozvadov, kde kamion na 121,9 kilometru dálnice havaroval do příkopu. Nehody kamionů byly i na D5 mezi Plzní a Rozvadovem. Kamiony tam stály v několika kilometrové koloně. Večer se pak na dálnici D5 u Mýta ve směru na Prahu srazil kamion s osobním automobilem a nehoda na několik hodin ochromila provoz na dálnici.

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky vyprošťování kamionu, sníh na silnici, nehody na sněhu, sníh, padá sníh, sjízdnost, převrácený kamion

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na 110. kilometru dálnice D5 začalo složité vyprošťování kamionu, který se tam zřítil z prudkého svahu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.