Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dopravu na západě Čech stále komplikuje padající sníh, nehody kamionů uzavřely i dálnici D5

, aktualizováno 2. prosince 2023, 12:50

Na západě Čech komplikuje dopravu sníh. Zejména v jižní části Plzeňského kraje jsou silnice kluzké a ve vyšších polohách pod vrstvou sněhu. Rozbředlý sníh ráno způsobil několik nehod kamionů i na dálnici D5 a dálnice byla na několika místech uzavřená. V současné době se po dálnici dá opět projet v obou směrem, i kolona kamionů u Rozvadova se postupně rozjíždí, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Problémy způsobil sníh i na železnici.

Ráno havaroval kamion na dálnici D5 u Rokycan, ten se podařilo vyprostit a dálnice je tak opět průjezdná. Další nehoda se stala o několik kilometrů dál i v opačném směru na Rozvadov, kde kamion na 121,9 kilometru dálnice havaroval do příkopu. Nehody kamionů byly i na D5 mezi Plzní a Rozvadovem. Kamiony tam stály v několika kilometrové koloně.

Podle krajské policejní mluvčí Dagmar Brožové se v Plzeňském kraji stalo od pátečního rána do dnešního rána na 200 nehod, neměly ale vážné následky. Situace na silnicích zůstává podle jejích slov komplikovaná. Na Klatovsku, kde sněžilo po celou noc jsou silnice pokryté rozbředlým sněhem, na Šumavě jsou pak pokryté vrstvou sněhu.

Sněžení a s ním související lámání stromů způsobilo i přerušení provozu na železnici. Aktuálně je provoz podle webu Českých drah přerušen v úseku Nýrsko – Zelená Lhota, kde dopravu zajišťují náhradní autobusy. Vlaky nejezdí ani v úseku Klenčí pod Čerchovem – Poběžovice nebo v úseku Příkosice - Nezvěstice. Ve všech případech za přerušením provozu jsou spadlé stromy na trať.

Na několika místech také sníh způsobil i výpadky dodávek elektřiny. V Plzeňském kraji se to týká Klatovska nebo okresu Plzeň - sever. Celkem jde o tři poruchy na vysokém napětí. Výpadek se týká desítek domácností. V Karlovarském kraji jsou hlášeny čtyři poruchy na vysokém napětí, na Chebsku, Sokolovsku i Karlovarsku, a bez proudu je asi 400 domácností, řekla mluvčí ČEZ pro západní Čechy Soňa Holingerová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky sníh na silnici, nehody na sněhu, sníh, padá sníh, sjízdnost, převrácený kamion, dálnice D5

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu na západě Čech stále komplikuje padající sníh, nehody kamionů uzavřely i dálnici D5  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.