Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Demoliční jízdou na náměstí způsobil zbloudilý kamion škodu v řádech statisíců. Řidič slepě věřil navigaci

Škodu v řádech statisíců korun způsobil svojí demoliční jízdou v centru Stříbra na Tachovsku kyrgyzstánský řidič kamionu s litevskou značkou. Ten se totiž podle svých slov příliš spoléhal na GPS navigaci. Nerespektoval ale několik dopravních značek. Nakonec skončil až na Masarykově náměstí kde beznadějně uvízl, ale na dvou místech také naboural.

„Nerespektování dopravních značek dovedlo zahraničního řidiče až před radnici, kde při zatáčení poškodil a částečně vyvrátil lampu. Škoda jde bohužel do statisíců. Aby toho nebylo málo, tentýž řidič, po vyvedení z centra města, při odbočování na objízdnou trasu v ulici U Kaple, nevytočil zatáčku. Trefil a poškodil sloupek závory,“ informovalo město Stříbro na svém facebookovém profilu. Obě nehody vyřešila policie pokutou. Dechová zkouška na alkohol u jedenapadesátiletého řidiče byla negativní.

Na sociálních sítích se někteří diskutující podivovali nad překvapivě vysokou částkou za způsobenou škodu, která má být v řádech statisíců. Ze strany města se jim dostalo odpovědi, že v případě poškozené lampy jde o typ, který byl navržen, "patentován" a vyroben přímo pro město Stříbro pro rekonstrukci náměstí. Sloup, pokud to půjde bez výložníku, se bude muset nechat v Německu vyrobit nový.

Jízda čistě podle navigace se rozhodně nevyplatila řidiči kamionu, který si chtěl zkrátit cestu. Přístroj ho hnal na lesní cestu poblíž obce Kočov na Tachovsku. Když muž zjistil, že zjevně neprojede a pokusil se otočit, podklouzl těžký tahač na...

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Stříbro

Štítky kamion zabloudil, poškozený sloup, poškozené osvětlení, nehoda na náměstí, kamion na náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Demoliční jízdou na náměstí způsobil zbloudilý kamion škodu v řádech statisíců. Řidič slepě věřil navigaci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.