Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidič kamionu slepě věřil navigaci, zůstal viset na ztrouchnivělé lávce

, aktualizováno 27. září 2022, 11:00

Jízda čistě podle navigace se rozhodně nevyplatila řidiči kamionu, který si chtěl zkrátit cestu. Přístroj ho hnal na lesní cestu poblíž obce Kočov na Tachovsku. Když muž zjistil, že zjevně neprojede a pokusil se otočit, podklouzl těžký tahač na rozbahněném terénu a zůstal uvězněný na mostku přes řeku Mži.

„Ke kurióznímu zásahu vyjížděli tachovští hasiči. U Ústí, což je součást obce Kočov, uvízl na mostku kamion, který se sem dostal nedopatřením po cestě z Pavlovic,“ popisuje mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Dále doplnil, že k místu nevede žádná silnce a kamion tak jel celou dobu pouze po obyčejné cestě.

„Pětašedesátiletý řidič nákladního vozidla jel do obce Brod nad Tichou a k jízdě použil navigaci. Ta však špatně vyhodnotila trasu a navedla řidiče na místní komunikaci, na které se nachází i dřevěný mostek přes řeku Mži. Řidič nereagoval ani na dopravní značku, která zakazuje vjezd vozidlům a se svým nákladním vozem vjel na uvedený most, kde jeho jízda skončila,“ uvedla policejní mluvčí Iva Vršecká.

Nešťastný řidič posléze přiznal, že se chtěl otočit. Těžký tahač sklouzl po bahně a svezl se na most. Jedno kolo prorazilo dřevěné trámy, druhé trčí nad vodou. „Mostek přes Mži není absolutně dimenzován na přejezd těžké techniky, jde spíš o pěší lávku. Nájezdem kamionu došlo k jejímu poškození. Hasiči nainstalovali do potoka norné stěny kvůli případnému úniku pohonných hmot a z kamionu přečerpali asi 460 litrů nafty,“ pokračuje Poncar.

Uvíznutý kamion na místě zůstal přes noc, dnes ho vyprošťují 

K nehodě došlo už včera po poledni, ale místo je pro hasičskou techniku těžko přístupné. „Vyproštění řeší soukromá firma. Hasiči aktuálně zkontrolovali norné stěny, které preventivně posunou o několik metrů dále po toku, aby se umožnil lepší přístup pro vyprošťovací techniku," upřesnil Poncar. Řidič za své neopatrné jednání dostal pokutu. Ke zranění nebo větším škodám na vozidle nedošlo. Škoda na mostku činí 20 tisíc korun.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ladislav Kopáček Jr., HZS Plzeňského kraje

Štítky nehoda, jízda podle navigace, uvízlý kamion, Tachovsko, kamion na lávce, kuriozní nehoda, Mže, Kočov, okres Tachov, Pavlovice, Brod nad Tichou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jirka Bouma

Hned vyhodit od volantu !!!

Úterý, 27. září 2022, 20:06Odpovědět

Řidič kamionu slepě věřil navigaci, zůstal viset na ztrouchnivělé lávce  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.