Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

VIDEO: Policejní dron sledoval z výšky nic netušící řidiče, jak předjíždí přes plnou čáru. Pak toho hořce litovali

, aktualizováno 24. září 2023, 11:41

Dron využili policisté při speciální dopravní akci, při níž se na silnicích v Plzeňském kraji zaměřili také na dodržování zákazu předjíždění. Během chvíle pak dron zachytil celou řadu nic tušících motoristů, kteří naprosto bez zábran předjížděli jiná vozidla přes plnou čáru. Jejich jízdu můžete vidět na videu u článku. Celkem policisté při akci zaznamenali 182 přestupků.

„Jelikož se v poslední době setkáváme s narůstající nekázní některých řidičů, byl do jedné z akcí nasazen i policejní dron. Ten nám pomohl zdokumentovat mnohdy riskantní jednání řidičů, kteří nerespektují například vodorovné dopravní značení - podélnou čáru souvislou, kdy její přejíždění je zakázané. Někdy i zdánlivě banální přejetí této dopravní značky může vést až k dopravní nehodě s tragickými následky,“ zdůraznila mluvčí policie Eva Červenková.

Při celé kontrolní akci policisté odhalili celkem 182 přestupků. „Nejčastějším přestupkem bylo překročení povolené rychlosti v daném úseku, což nedodrželo celkem 97 řidičů. Na druhém místě bylo v 18 případech telefonování během jízdy. Deset řidičů se nepřipoutalo během jízdy bezpečnostním pásem a stejný počet řidičů řídilo vozidlo, které nemělo vyhovující technický stav. Policisté se zaměřili také na železniční přejezdy a zde zjistili čtyři řidiče, kteří porušili povolenou rychlost při jejich přejíždění,“ informovala policejní mluvčí.

Na Stříbrsku policisté zastavili k silniční kontrole řidiče, který za volant usedl pod vlivem alkoholu a nadýchal hodnotu 1,3 promile. „Opětovně připomínáme, že v České republice je nulová tolerance alkoholu za volantem. Řidič nesmí řídit vozidlo po požití alkoholu či jiné návykové látky a zakázaná je i konzumace těchto látek během jízdy,“ dodala Eva Červenková.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky předjíždění přes plnou čáru, zakázané předjíždění, plná čára, kontrolní akce, dodržování rychlosti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Poláček

Marně se snažím představit si něco hořce litující policejní dron.

Pondělí, 25. září 2023, 08:37Odpovědět

VIDEO: Policejní dron sledoval z výšky nic netušící řidiče, jak předjíždí přes plnou čáru. Pak toho hořce litovali  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.