Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Dva lidé zahynuli v srpnu na silnicích v Plzeňském kraji. To je o čtyři méně, než ve stejném období loni

Při dopravních nehodách zemřeli v srpnu na silnicích v Plzeňském kraji dva lidé, což je o čtyři méně, než ve stejném období loni. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly 16 lidských životů. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie. Za oba prázdninové měsíce zemřelo v kraji při nehodách šest lidí. To je nejméně za poslední čtyři roky. Loňské prázdninové nehody si v kraji vyžádaly 11 lidských životů. Prázdniny ale končí až v neděli.

Celkem se během srpna stalo 393 nehod, což je o 39 více než loni. Při nehodách bylo deset lidí těžce zraněno, 174 účastníků nehod utrpělo lehká zranění. Celková škoda byla vyčíslena na 30,63 milionu korun, což je pod ročním průměrem. O prázdninách se stalo v kraji celkem 732 nehod, o 33 víc než loni.

Obě tragické srpnové nehody se staly 29. srpna za deštivého počasí. První se stala kolem 11:00 mezi obcemi Borovice a Velký Malahov na Domažlicku. Šedesátiletý řidič osobního vozu v prudké pravotočivé zatáčce nepřizpůsobil na mokré vozovce rychlost, dostal smyk, vjel do pravého příkopu, kde narazil do stromu. "Muž utrpěl velmi vážná traumatická zranění, přes veškerou snahu zasahujících záchranářů musel lékař konstatovat úmrtí na místě," řekla mluvčí krajských záchranářů Mária Svobodová.

O dvě a půl hodiny později se rovněž na Domažlicku, mezi Draženovem a Klenčím pod Čerchovem, stala další tragická nehoda. Řidička, narozená v roce 1967, při projíždění pravotočivé zatáčky dostala na mokré vozovce smyk, vjela do levého příkopu, kde narazila pravým bokem auta do stromu. V autě s ní cestoval spolujezdec, narozený v roce 1999. "Mladý muž přes veškerou snahu zasahujících záchranářů svým zraněním podlehl, těžce zraněnou ženu transportovala letecká záchranná služba do Fakultní nemocnice Plzeň," řekla Svobodová.

Nejčastější příčinou srpnových nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejtragičtějšími dny končícího měsíce byly úterý 22.srpna a pondělí 28.srpna s 21 nehodami, což je od začátku roku v Plzeňském kraji druhý nejvyšší počet nehod za jeden den. Více nehod se letos stalo v regionu jen v úterý 20.června, kdy jich bylo 24. Naopak nejméně srpnových nehod se stalo 20. srpna, a to pět.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky smrtelná nehoda, zahynuli na silnicích, statistika smrtelných nehod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva lidé zahynuli v srpnu na silnicích v Plzeňském kraji. To je o čtyři méně, než ve stejném období loni  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.