Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Začnou další opravy tramvajové trati na Klatovské třídě. Omezení čeká tentokrát hlavně cestující v MHD

Práce na opravě na tramvajové trati na Klatovské třídě v centru Plzně začnou 1. srpna a potrvají až do konce měsíce. Rekonstrukce se v tomto případě dotkne hlavně cestujících v městské hromadné dopravě. Jedná se o úsek od Alešovy do Mánesovy ulice. Cena stavby je 11,485 milionu korun s DPH. Také loni v létě už se opravovala tramvajová trať na Klatovské třídě na několika úsecích.

„Co se týká tramvajové trati, tak tam navazujeme na úsek, který se dělal vloni, kdy to bylo z Dobrovského do Alešovy ulice. Letos tedy využijeme stejnou technologii v další části Klatovské. Mezi Alešovo a Mánesovou ulicí vyměníme velkoplošné železobetonové panely, které už nevyhovují, za pevnou jízdní dráhu s ocelovými plochými pražci,“ přiblížil náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar (STAN).

Práce se plánovaly s ohledem na klidnější dopravní období prázdnin, kdy má plzeňská MHD prázdninový provoz a cestujících je méně. „Co se týká individuální automobilové dopravy, dotkne se modernizace řidičů pouze mírně, kdy vždy zůstane zachován alespoň jeden jízdní pruh v každém směru, tedy do centra i na Bory,“ informovala mluvčí magistrátu Eva Barborková.

Větší omezení čeká cestující v městské hromadné dopravě. Tramvaje linky 4 budou v provozu pouze v úseku Košutka – Dobrovského. V úseku Univerzita/Bory – Dobrovského bude zavedena náhradní autobusová doprava – linka 4A. Cestující si po vzájemném přestupu mezi linkami 4 a 4A označí jízdenku na opačném konci.

Už loni v létě se na Klatovské třídě opravovala tramvajová trať hned v několika úsecích. Postupovalo se od sadů Pětatřicátníků do Tylovy ulice, od Borské do Zámečnické ulice, od Dobrovského do Hruškovy ulice a přejezd v křížení s Mánesovou ulicí. Nejkomplikovanější byly opravy přejezdů, na nichž koleje nejvíce trpí.

Společnost VODÁRNA PLZEŇ využije nutných stavebních prací a v křižovatce Klatovská x Dobrovského x V Bezovce vymění vodovodní potrubí z šedé litiny z roku 1980 za nové. Pokud vše půjde dobře a vyjde úspěšně tlaková zkouška a rozbor odebraného vzorku vody, ukončí vodárna práce 25. 8. 2023.

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš, Zuzana Duzbabová,

Štítky oprava tramvajové trati, Klatovská třída, omezení v dopravě, omezení MHD, MHD, cestující v MHD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začnou další opravy tramvajové trati na Klatovské třídě. Omezení čeká tentokrát hlavně cestující v MHD  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.