Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Slavnosti svobody si vyžádají řadu dopravních omezení, využijte raději MHD doporučuje magistrát

Do provozu silniční i městské dopravy zasáhnou v Plzni v tomto týdnu čtyřdenní Slavnosti svobody, zejména pak Convoy of Liberty. V centru města dojde k několika dopravním opatřením. Při průjezdu konvoje 280 vojenských vozidel v neděli 7. května dopoledne bude omezena doprava téměř po celé Klatovské třídě. Vedení města proto doporučuje řidičům, aby nechávali svá auta třeba na parkovištích P+R na náměstí Emila Škody a v ulici Dobřanská, kde mohou využít i zvýhodněné jízdné na MHD.

Od pátku 5. května do pondělí 8. května nebude možné parkovat podél západní, východní a jižní strany náměstí Republiky. „Dne 5. května bude uzavírka na náměstí Republiky od 18 do 22 hodin a 6. května od 12 do 23 hodin. Vjezd městské hromadné dopravě a obsluhujícím vozidlům bude povolen. V neděli 7. května se největší plzeňské náměstí dopravě uzavře od 9 do 23 hodin, v čase od 10:10 do 13 hodin bude rovněž přerušený provoz tramvajových linek 1 a 2 a od 11 do 14 hodin nebudou na náměstí jezdit ani autobusy, tedy linky č. 20, 33 a 40,“ upřesnila mluvčí magistrátu Barbora Hájková a dodala, že ve výše uvedených dnech a hodinách budou zcela uzavřeny příjezdy na náměstí ulicemi Prešovská, Františkánská, Dřevěná, Pražská a Dominikánská.

Za parkování na Rychtářce v centru města si řidiči připlatí, naopak zlevní záchytná parkoviště typu P+R

Plzeňská radnice chce zklidnit dopravu v centru a motivovat řidiče, aby nechávali svá auta na záchytných parkovištích a dále využívali veřejnou dopravou. Zatím se ale řidiči na tento trend příliš nenaladili a dvě P+R parkoviště na Borech a...

 

V Dřevěné ulici bude platit od 4. května 00:00 hodin do 9. května 24 hodin zákaz parkování. Od 6. května 00:00 hodin do 8. května 20 hodin bude ulice zcela uzavřená.

Provoz na Americké omezí vzpomínkový akt

V sobotu 6. května bude od 14 do 19 hodin zakázaný vjezd do ulice V Šipce. Mezi 14. a 19. hodinou se na Klatovské třídě uzavře pravý jízdní pruh ve směru do centra v úseku od ulice Havlíčkovy k Americké. Od 15 do 19 hodin bude pro veškerou dopravu včetně MHD uzavřená taktéž Americká ulice v úseku od Klatovské až po Jungmannovu ulici. Od půlnoci až do 19 hodin bude platit zákaz parkování v ulici V Šipce a v Americké ulici v úseku ulice V Šipce až po Škroupovu.

„Zároveň bude od 5. května 12 hodin do 6. května 24 hodin zastávka MHD U Práce ve směru k vlakovému nádraží přesunutá pod křižovatku ulic Škroupova a Americká,“ dodala Hájková.

Convoy of Liberty ovlivní dopravu ve městě nejvíce

V neděli 7. květne pojede po dvoukilometrové trase po Klatovské třídě přes 280 kusů vojenské historické techniky a kolem tisícovky lidí v dobových uniformách a oděvech. Kvůli tomu bude Klatovská ten den obousměrně uzavřená, a to od 10 do 13 hodin. Poslední tramvaje projedou sady Pětatřicátníků v 10:10 hodin.

„Omezení se týká rovněž trolejbusových linek 11, 12, 15, 16, 17 a  autobusových linek 20, 27, 28, 34, 35, 41 a tramvajové linky č. 4 ze směru Bory. V opačném směru bude zřízena náhradní autobusová doprava s konečnou zastávkou Rondel. Tramvajová linka č. 1 bude ve směru z Bolevce nahrazena autobusovou dopravou, rovněž pojede do konečné stanice Rondel,“ vyjmenovává Hájková.

Ve směru ze Slovan bude konečná stanice na Anglickém nábřeží. Tramvajová linka č. 2 bude mít konečnou ve směru ze Skvrňan na Palackého náměstí.

Do 11 hodin budou ponechané průchody pro pěší, tedy přechod U Práce, přechod u Synagogy v sadech Pětatřicátníků. „Sukova ulice na Borech bude uzavřená od 8 hodin do odjezdu konvoje. Příjezd k Area Bory bude umožněný Boettingerovou ulicí. Od 9 do 13 hodin bude rovněž omezený provoz v příjezdových komunikacích na Klatovskou třídu,“ uzavřela Hájková.

Ohodnoť článek

Foto Zuzana Duzbabova

Štítky Slavnosti svobody, dopravní omezení, Konvoj svobody, Convoy of Liberty, oslavy konce války

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavnosti svobody si vyžádají řadu dopravních omezení, využijte raději MHD doporučuje magistrát  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.