Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

ŘSD chystá úpravu a rozšíření jedné z nejnebezpečnějších křižovatek v Plzeňském kraji. Už se kácely stromy

Jedno z nejnebezpečnějších míst na silnicích v Plzeňském kraji se začíná upravovat. Jedná se o křižovatku s odbočkou na I/19 na Nezbavětice a Nezvěstice, která se nachází nad obcí Losiná na silnici I/20, spojující Plzeň a České Budějovice. Bude se rozšiřovat o jeden odbočovací pruh. Na křižovatce dochází velmi často k nehodám.

Úpravou by měla projít i druhá, neméně nebezpečná křižovatka, která je od té první vzdálená asi jen 200 metrů a je blíže k Losiné. Jde o křižovatku I/20 a II/183, na kterou se z hlavní silnice odbočuje doleva na Starý Plzenec a doprava na Nebílovy. Aktuálně se pokácely všechny stromy na okraji pole v blízkosti křižovatky s odbočkou na I/19 v pravé části vozovky ve směru od Plzně.

Stavební práce a úpravu křižovatek potvrdil pro redakci Plzeňské Drbny Adam Koloušek z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). „Jde o kácení dřevin v souvislosti s přípravou území na úpravu křižovatek v rámci akce I/20 Losiná, úprava křižovatky II/183 a I/19. Nyní probíhá majetkoprávní příprava, jedná se o výkupu pozemků a pronájmech. Kdyby vše dopadlo podle předpokladů, měly by se křižovatky upravovat letos v létě,“ uvedl Adam Koloušek.

Hlavní změnou na křižovatce I20 a I/19 pak bude doplnění pravého odbočovacího pruhu ve směru od Plzně na České Budějovice o šířce 5,50 metru. Křižovatka I/20 a II/183 bude řešena úpravou ve smyslu změny vodorovného dopravního značení a doplnění dopravních stínů s redukcí křižovatkové plochy.

Dalším velmi nebezpečným místem je i podle Portálu nehod úsek na stejné silnici I/20 místo nedaleko za obcí Chválenice, tedy těsně nad křižovatkou s odbočkou na Nezbavětice a Nezvěstice. Motoristé tam bourají nejčastěji při průjezdu zátočinou ve směru od Chválenic na Plzeň. V zátočině a v samotné křižovatce I20 a I/19 bylo za poslední dva roky 14 nahlášených nehod. V mnoha dalších případech se tam stala řada menších nehod, ke kterým nevyjížděla policie a ani záchranáři.

Řidiči často bourají na silnici I/20 za touto zátočinou ve směru od Chválenic na Plzeň. 

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš, HZSPK

Štítky nebezpečná křižovatka, silnice I/20, odbočka na Nezvěstice, úprava křižovatky, ŘSD, rozšíření křižovatky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřiška Nová

Chvályhodné a nutné.

Pátek, 7. dubna 2023, 09:17Odpovědět

ŘSD chystá úpravu a rozšíření jedné z nejnebezpečnějších křižovatek v Plzeňském kraji. Už se kácely stromy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.