Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Přechody na Americké třídě zčervenaly, nyní jsou výraznější a bezpečnější

Dva přechody na rušné Americké třídě dostaly novou a mnohem výraznější barvu. Cílem je, aby pěší přecházející ulici u Wilsonova mostu a v Pařížské ulici byli více v bezpečí. Díky zářící barvě jsou nyní přechody mnohem lépe vidět. Nový nástřik vyšel na necelých 17 tisíc korun.

Klatovská třída není podle náměstka pro dopravu bezpečná, chce prověřit možná řešení, jak situaci zlepšit

Velký pozor si musí dávat řidiči projíždějící po Klatovské třídě v Plzni. Velmi často se tam totiž stává, že chodci dobíhají tramvaj a vůbec nedávají pozor na projíždějící auta. Loni tam takto tragicky zahynula mladá studentka, která přebíhala...

 

Americká třída je jednou z nejfrekventovanějších ulic v Plzni. Denně se tam pohybují davy chodců. Řidiči proto musí být velmi opatrní, a to zejména v zimních měsících, kdy se dříve stmívá. „Přechod u Pařížské ulice a u Wilsonova mostu, kde se pohybuje hodně vozidel MHD a mnohá auta odbočují, se dočkal zvýraznění takzvané zebry. Bílé pruhy jsou nyní rámovány červeným polem, aby byly již z dálky lépe zřetelné a snížilo se riziko ohrožení chodců,“ uvedla mluvčí magistrátu Adriana Jarošová.

Na obou přechodech jsou i podle policistů dobré rozhledové podmínky. Parkující auta totiž stojí v parkovacích zálivech souběžně s komunikací. „Zálivy končí několik metrů před přechodem, což přispívá ke zlepšení rozhledových podmínek mezi chodci a vozidly, která se blíží k přechodu,“ doplnila Jarošová. Úpravu přechodů pro chodce připravila Správa veřejného statku města Plzně. Práce vyšly na 16 880 korun.

Na křižovatce Americká x Pařížská došlo na podzim 2021 ke smrtelné dopravní nehodě. Řidič vozidla tehdy srazil chodkyni na přechodu. I proto město hledalo způsob, jak křižovatku upravit, aby byla bezpečnější.

Čtete také:

Ohodnoť článek

Foto Radka Žáková

Štítky přechod pro chodce, bezpečnost, nástřik přechodů, doprava, Americká třída

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přechody na Americké třídě zčervenaly, nyní jsou výraznější a bezpečnější  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.