Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Cestujícím v trolejbusech začne ještě tento týden sloužit nová zastávka U Kasáren v Nepomucké ulici

Nový zastávkový záliv s nástupištěm U Kasáren na Slovanech začne od 16. prosince sloužit cestujícím v plzeňské MHD. Nová zastávka pro trolejbusy na Nepomucké ulici umožní pohodlné nastupování hlavně seniorům a rodinám s kočárky. Za stavbu město zaplatilo 2,7 milionu korun včetně DPH.

„Úpravu zastávky si vyžádali občané. Nástup do vozů byl kvůli absenci zvýšené plochy zastávky zejména pro seniory a maminky s kočárky nekomfortní. Nyní bude nástupní plocha přibližně ve stejné výši jako je podlaha nízkopodlažních trolejbusů, které tu budou zastavovat,“ řekl Aleš Tolar (STAN), náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

„Bylo nutné nejprve vybudovat opěrnou zeď, která zvedla celý terén v místě zastávky. Teprve pak jsme mohli položit novou zámkovou dlažbu na nástupiště i přilehlý chodník,“ vysvětlil Radek Zeman ze Správy veřejného statku města Plzně, který měl stavbu na starosti.

„Nová zastávka U Kasáren ve směru na Černice vznikla o 175 metrů dále, než je ta stávající. V místě stávající zastávky totiž město nevlastní pozemky,“ uvedl vedoucí Úseku veřejné dopravy a cyklodopravy Správy veřejného státu města Plzně Jan Hakl.

Na zastávce U Kasáren zastavují trolejbusy linek 10,13 a noční autobusové linky N2, N5. Jde o zastávku na znamení, kterou využívají hlavně rezidenti z Bručné. Trolejbusy budou na novém místě zastavovat od prvních ranních spojů 16. prosince 2022, noční autobusové linky pak poprvé v noci z 16. na 17. prosince. Stará zastávka bude zrušena.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Radka Žáková

Štítky nová zastávka MHD, zastávka pro trolejbusy, Nepomucká ulice, MHD, PMDP

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestujícím v trolejbusech začne ještě tento týden sloužit nová zastávka U Kasáren v Nepomucké ulici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.