Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Novou zastávku autobusů má plzeňská městská část Lhota. Linka dvou autobusů se navíc i prodlužuje

Autobusy MHD linek číslo 42 a 26 budou od 11. prosince jezdit přes celou plzeňskou městskou část Lhota. Linka dvou autobusů se prodlužuje a v části zvané „Na Holdingu“ vznikla zastávka Lhota. ,Ta se nově stane konečnou stanicí obou linek. Zastavovat v ní budou i autobusy příměstské integrované dopravy linky číslo 566 Dobřany – Plzeň.

„Autobusy MHD budou ve Lhotě od 11. prosince zastavovat celkem třikrát. Nejprve ve směru od Valchy na začátku zástavby v zastávce Pod Dubovkou, pak v zastávce Náves Lhota a nově na konečné s názvem Lhota. Obyvatelé okolní zástavby dosud museli docházet na současnou konečnou Náves Lhota až 1,2 kilometru, nyní se jim cesta velmi výrazně zkrátí,“ uvedl Aleš Tolar (STAN), náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Nová autobusová zastávka Lhota je vybavena přístřeškem s lavičkou, pro řidiče MHD se ještě připravuje vybudování sociálního zázemí. Autobusy se budou na konečné otáčet objetím bloku ulicemi Leknínová, Medová, Sasanková a K Sinoru, nástupní zastávka je v ulici Medová. Autobusová zastávka byla součástí projektu nové bytové výstavby ve Lhotě. Právě v lokalitě, které místní říkají Na Holdingu, v posledních letech vyrostlo hodně nových domů. Jejich obyvatelé tak budou mít výrazně kratší docházkovou vzdálenost k nejbližší zastávce MHD.

Kromě linky MHD číslo 26 bude na novou zastávku Lhota jezdit v přepravních špičkách pracovních dní i linka číslo 42, která již od září doplňuje obsluhu Valchy. Od linky číslo 26 se liší tím, že zajíždí do nové zastávky Špačková v místní části Nová Valcha, neobsluhuje naopak starou část Valchy. Obě linky MHD vyjíždějí z terminálu Bory v Kaplířově ulici.

Provoz zastávky Lhota se zahájí k termínu celostátních změn jízdních řádů v neděli 11. prosince 2022. Spolu se zastávkou Špačková na Valše, která byla uvedena do provozu v září letošního roku, a úpravou linek MHD se tak Správa veřejného statku společně s Plzeňskými městskými dopravními podniky snaží zlepšit dopravní obslužnost okrajových částí desátého městského obvodu Plzeň – Lhota.

Ohodnoť článek

Foto Plzen.eu

Štítky MHD, nová zastávka, autobusová doprava, zastávka Lhota, prodloužená autobusová linka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novou zastávku autobusů má plzeňská městská část Lhota. Linka dvou autobusů se navíc i prodlužuje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.