Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Motoristé už využívají nově postavený most přes řeku Bradavu, zdobí ho kovaná socha Jana Nepomuckého

Bez omezení je opět průjezdný most ve Spáleném Poříčí na jižním Plzeňsku, který od loňského roku procházel rozsáhlou opravou. Původní most na silnici I/19 byl i s lávkou pro pěší zdemolován. Na jeho místě se pak vybudoval nový most. Současně se uskutečnila i úprava nábřežních zdí.

Nový most přes řeku Bradavu leží na hlavním tahu z Plzně na Příbram. „Důvodem pro stavbu nového mostu bylo už nevyhovující prostorové uspořádání původního mostu. To způsobovalo značné dopravní komplikace, kdy jeho šířka neumožňovala například míjení dvou autobusů nebo nákladních vozidel. Po úplném dokončení stavebních úprav, které v rámci této akce probíhají by pak měl být tento problém vyřešen,“ vysvětlil Adam Koloušek z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Stavební práce už nyní probíhají pouze mimo hlavní komunikaci a provoz na I/19 tak není omezen. Provoz v řešeném úseku tak už není nadále veden jedním pruhem kyvadlově. „Další pozitivní změnou je pak pro řidiče možnost odbočovat do Republikánské ulice opětovně z obou směrů,“ doplnil Adam Koloušek. Jednalo se o projekt za 37,6 mil. Kč bez DPH. Celá stavba by měla být dokončena v polovině prosince.

Nový most ve Spáleném Poříčí zdobí téměř dvoumetrová kovaná socha Jana Nepomuckého

Víc než dvoumetrová moderní železná socha světce Jana Nepomuckého zdobí nově postavený most přes řeku Bradavu v brdském Spáleném Poříčí na jižním Plzeňsku. Socha světce, který je považován za ochránce proti povodním a za ochránce mostů, vznikla v...

Nepřehlédnutelnou součástí nového mostu se stala více než dvoumetrová moderní železná socha světce Jana Nepomuckého. Socha světce, který je považován za ochránce proti povodním a za ochránce mostů, vznikla v uměleckém kovářství Jiřího Brože v Kvíčovicích na Domažlicku. Plastika včetně podstavce váží 120 kilogramů, výška samotné plastiky je 217 centimetrů a s podstavcem měří 350 centimetrů. Je to unikát, protože je to zpracované celé kovářským způsobem. Díky použitému materiálu je tak postava otevřená, je skrz ní vidět, což umožňuje například její večerní nasvícení. 

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic ŘSD, Petr Pešek

Štítky nový most, oprava mostu, most ve Spáleném Poříčí, socha světce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motoristé už využívají nově postavený most přes řeku Bradavu, zdobí ho kovaná socha Jana Nepomuckého  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.