Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Motorkáře smetla řidička osobáku, muž utrpěl velmi těžké zranění. Na místě zasahovali letečtí záchranáři

Velmi těžké zranění utrpěl v pondělí v podvečer padesátiletý motorkář na Domažlicku při střetu s osobním automobilem značky Škoda. Jeho řidička nedala jezdci na motocyklu přednost. V místě nehody zasahovala i letecká záchranná služba.

Nehoda se stala přímo v obci Mířkov. Vše nasvědčuje tomu, že osobní automobil srazil přední částí jednoho motorkáře ze skupiny jezdců, kteří projížděli obcí. „Muže ve věku padesát let transportujeme letecky na urgentní příjem do plzeňské fakultní nemocnice s těžkým zraněním a se zajištěnými dýchacími cestami,“ informovala Andrea Divišová ze záchranné služby.

„Hasiči v obci zajistili místo pro přistání vrtulníku letecké záchranné služby. A dále pomáhali záchranářům při ošetřování zraněného motorkáře,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar. Policisté na místě stále ještě objasňují příčiny nehody. „Dle dosud zjištěných skutečností nedala řidička auromobilu přednost motocyklistovi a došlo ke střetu. U řidičky alkohol vyloučen dechovou zkouškou, u motocyklisty ji nebylo možné provést vzhledem k jeho zdravotnímu stavu," uvedl mluvčí policie Ondřej Hodan.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZSPK

Štítky nehoda motorkáře, těžké zranění motorkáře, střet motorky s osobákem, letecká záchranná služba, Mířkov, úraz, ŠKODA AUTO a.s., okres Domažlice, Fakultní nemocnice Plzeň, Andrea Divišová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorkáře smetla řidička osobáku, muž utrpěl velmi těžké zranění. Na místě zasahovali letečtí záchranáři  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.