Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na silnici I/27 vypuknou opravy komunikace v úseku Rybnice - Kaznějov. Potrvají až do srpna 2023

Stavební práce vypuknou v úterý 27. září na silnici I/27 mezi Plzní a městem Plasy. Jedná se o plánované opravy v úseku mezi obcí Rybnice a Kaznějovem. Motoristé musí počítat s omezením plynulosti dopravy na tomto frekventovaném silničním tahu. Jedná se o stavbu za 33,6 milionů korun bez DPH.

„Během stavebních úprav se bude opravovat komunikace I/27 ve zhruba 2,4 km dlouhém úseku, a to na území obcí Rybnice a Kaznějov. Součástí opravy jsou dále úpravy autobusových zastávek v Kaznějově, úpravy chodníků, veřejného osvětlení a vybudování zpomalovacího ostrůvku na vjezdu do obce Rybnice ve směru od města Plasy,“ vysvětlil Adam Koloušek z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic ŘSD.

Samotná oprava bude rozdělena do dvou stavebních sezón, kdy v letošním roce dojde na vjezdu do Rybnice k vybudování zpomalovacího ostrůvku a úpravě a opravě silnice v jeho bezprostředním okolí v délce zhruba 100 metrů. Stavební práce na vjezdu do obce jsou plánované do konce října. Na jaře příštího roku bude zahájena oprava zbylých úseků I/27, která by měla být podle předpokladů dokončena během srpna 2023.

Výstavba nového zpomalovacího ostrůvku si vyžádá částečné omezení provozu na hlavní komunikaci. Doprava tak bude v místě prací vedena kyvadlově pouze jedním jízdním pruhem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic ŘSD

Štítky oprava silnice, I/27, Plasy, Rybnice, Kaznějov, severní Plzeňsko, kyvadlový provoz, oprava, silnice, Plzeň, ostrůvek, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnici I/27 vypuknou opravy komunikace v úseku Rybnice - Kaznějov. Potrvají až do srpna 2023  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.