Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Úterý 15. října 2024  |  Svátek má Tereza
Bez reklam

Opilý řidič smetl na uzavřeném přechodu chodce, náraz ho odhodil 25 metrů daleko

Rozkopaná Klatovská třída se proměnila v jedno velké staveniště a nezřídka se stává, že chodci kličkují mezi auty. Dnes dopoledne přecházel po uzavřeném přechodu pětadvacetiletý muž, který vstoupil přímo před projíždějící dodávku. Bez viny ale neskončil ani samotný řidič, který nadýchal přes dvě promile.

Dopolední nehoda zkomplikovala dopravu v Plzni na Borech. Na křižovatce ulic Klatovská a Dobrovského ve směru do centra města došlo ke střetu chodce s osobním vozem. Podle informací policie přecházel muž silnici po přechodu, který však byl z důvodu stavby uzavřený. Nevědomky zkřížil mladý muž cestu vozu značky Peugeot Boxer, který řídil sedmačtyřicetiletý řidič.

„Vlivem střetu byl chodec odmrštěn o 25 metrů dále do centra města, kde dopadl na vozovku,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová. „Pětadvacetiletého muže jsme transportovali při vědomí se středně těžkým zraněním na urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň,“ upřesnila Andrea Divišová z krajské záchranky.

Oba muži se podrobili dechové zkoušce, která vyšla u zraněného muže s negativním výsledkem. Na velké problémy si ale zadělal řidič dodávky, jenž nadýchal 2,16 promile. „Při šetření kolize došlo ke krátkodobému omezení provozu v dopravě v místě. Příčina, okolnosti a míra zavinění na předmětné kolizi je předmětem dalšího šetření dopravních policistů,“ uzavřela Hokrová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky opilý řidič, střet chodce s osobním vozem, sražený chodec, Klatovská třída, Andrea Divišová, Plzeň, Fakultní nemocnice Plzeň, Peugeot Boxer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič smetl  na uzavřeném přechodu chodce, náraz ho odhodil 25 metrů daleko  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.