Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Letečtí záchranáři zasahovali na letišti v Klatovech u dalšího těžce zraněného zahraničního parašutisty

V rozmezí pouhých tří dnů opět zasahovali záchranáři na letišti u Klatov, kde se při seskoku těžce zranila zahraniční parašutistka. Už v pátek na stejné letiště vyjížděli záchranáři k těžce zraněnému italskému parašutistovi, který se zřítil s otevřeným padákem do mokřin nedaleko od letiště.

„Policisté přijali od zdravotníků oznámení o zranění parašutistky na letištní ploše u obce Chaloupky nedaleko Klatov. Na místo vyjeli policisté, zdravotníci i byla přivolána letecká záchranná služba a zraněná žena byla transportována do nemocnice v Plzni. Osmatřicetiletá cizinka se při seskoku padákem zranila v rámci přistávacího manévru,“ popsala nehodu policejní mluvčí Dana Ladmanová. Žena se podrobila dechové zkoušce, která měla negativní výsledek.

Při nekontrolovatelném pádu se v v pátek na letišti u Klatov těžce zranil pětašedesátiletý italský parašutista. Záchranáři se museli k parašutistovi dostávat přes obtížně přístupný terén. Parašutista utrpěl středně těžká zranění a měl poruchu vědomí. Záchranáři v tomto případě nevyloučili, že pádu předcházela zdravotní indispozice parašutisty. Z dosud přesně nezjištěných příčin došlo u parašutisty při výskoku z letadla k nekontrolovatelnému pádu do mokřin nedaleko letiště. Při seskoku se mu padák otevřel. S transportem pacienta z promáčeného terénu pomohli záchranářům hasiči.

Klatovské letiště si oblíbili k seskokům a výcviku především zahraniční parašutisté, kteří tam v obrovském množství přijíždějí z celého světa. Velmi často se zde také pokoušejí překonávat i rekordy ve skupinových seskocích v různých formacích. V minulosti už ovšem při nehodách během seskoků zahynula u klatovského letiště celá řada parašutistů, mnozí další utrpěli zranění.

Ohodnoť článek

Foto ZZSPK

Štítky zraněný parašutista, pád parašutistky, zranění při seskoku, klatovské letiště, parašutistka, letecká záchranka, letiště, parašutista, Klatovy, úraz, Plzeň, Chaloupky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letečtí záchranáři zasahovali na letišti v Klatovech u dalšího těžce zraněného zahraničního parašutisty  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.